lansareBisericuţa de la Spitalul Județean Arad a găzduit, cu bine­cu­vântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, lansarea volumului de eseuri intitulat „Sensuri uneori uitate”, apărut la Editura Concordia, avându-l ca autor pe profesorul de Religie arădean Paul Krizner.
În deschidere, preotul dr. Pavel Vesa a scos în evidenţă importanţa manifestării culturale ce se repetă în acest lăcaş de cult în care mulţi bolnavi îşi găsesc alina­rea. Volumul a fost prezentat de diacon dr. Caius Cuţaru de la Facultatea de Te­o­logie „Ilarion V. Felea” din Arad şi de prof. univ. dr. Dan-Aurel Banciu de la Universi­tatea „Aurel Vlaicu” din Arad. ,,Lucrarea propune cititorilor o abordare a sensurilor vieţii cu toate trăirile şi cu toate nostalgiile după care omul aleargă. Este o lucrare în care cu siguranţă ne identificăm toţi, teologi şi simpli credincioşi, dar şi cei sceptici. Pot spune că o astfel de lucrare cheamă tineretul la un alt stil de viaţă decât cel zgomotos şi hazardat, te cheamă să meditezi la sensurile tăcerii, ale singurătăţii, ale iubirii, ale frumosului divin”, a subliniat Dan-Aurel Banciu.
Părintele Caius Cuţaru a evidenţiat frumuseţea gândurilor pe care le transmite această lucrare, care poate fi luată ca reper pedagogic şi catehetic. În încheiere, Grupul Vocal „Sfinţii Adrian şi Natalia” de la Catedrala Nouăla Catedrala Nouă a susţinut un miniconcert de cântări religioase care au dat o notă cu totul aparte acestui eveniment cultural religios.

Recomandările redacției