La mijlocul acestei luni, mai precis sâmbătă, 14 septembrie, la Păuliș se va organiza cea de-a VI-a ediție a tradiționalei manifestări intitulată „Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniș-Măderat”. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Arad și Consiliul Local Păuliș – care își propune ca astfel să atragă un număr cât mai mare de turiști în zonă care pot vizita obiective precum: Conacul de la Barațca, impresionantul Monument al Eroilor – ridicat în cinstea ostașilor români căzuți pentru apărarea patriei dar și crama unde se organizează atractive degustări de vin.
Sărbătoarea va demara la ora 15 și se va ține în spațiul Stadionului Păuliș.
Anterior, de la ora 14, va avea loc, la Barațca, inaugurarea „Centrului de Informare și Promovare Turistică” din localitate, obiectiv finalizat la finele lui august. Centrul are ca obiectiv prezentarea po­tențialului turistic al comunei, prin promovarea tuturor obiectivelor de interes turistic din zonă. Printre cei care vor evolua la sărbătoare se numără: orchestra „Rapsozii Zărandului” condusă de taragotistul Petrică Pașca – cu soliștii Cornelia Căprariu Roman, Malvina Nagy și Tiberiu Crișan; interpretul de mu­zică populară Adrian Stanca; solista Ancuța Mateiu, alături de formația „Albanik” ș.a. Vor urca pe scenă și numeroase ansambluri de dansuri populare precum: „Șiriana”, „Păstrătorii Tradiției” din Covăsînț, „Zorile Felnac”, „Armonia Mureșană” –Sâmbăteni, „Floarea Dorului” – Conop, „Muguri de tezaur” – Periam, „Tradiții Maramureșene” – Baia Mare dar și ansamblul local „Podgorenii”.
„Ne bucurăm că am reușit și în acest an organizarea manifestării «Sărbatoarea Vinului în Podgorie». Este un eveniment important care promovează tra­dițiile culturale românești, sprijinind menținerea și dezvol­- tarea lor în prezent” – a precizat Simina Dîmb, directoarea Căminului Cultural.
Primarul comunei Păuliș, profesorul Petru Nicoară îi invită pe toți iubitorii de folclor – și nu numai, să participe la această manifestare de excepție: „sperăm ca vremea să țină cu noi și să fie o zi frumoasă de toamnă, deoarece vă așteptăm, în număr cât mai mare, să fiți alături de noi și de invitații noștri”.

Recomandările redacției