parlamentari 1Daniel Barbu a afirmat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o zilele trecute la Timişoara că susţine candidatura oraşului de pe Bega la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021. Aceste afirmaţii i-au contrariat pe unii dintre democrat-liberalii arădeni, în condiţiile în care şi municipiul Arad s-a înscris în această competiţie.
Senatorul Constantin Igaş a cerut demisia ministrului Culturii acuzându-l de partizanat. „Domnule ministru, cu tot respectul, în calitate de senator de Arad, vă cer să vă daţi demisia din fruntea Ministerului Culturii pentru declaraţiile părtinitoare pe care le-aţi făcut. Ca arădean voi face lobby pentru oraşul meu, chiar dacă lăsaţi să se înţeleagă faptul că lobby-ul nu contează în faţa dosarului de candidatură”, a spus Igaş.
Reprezentanţii USL Arad nu se arată scandalizaţi de declaraţiile lui Daniel Barbu. Astfel, preşedintele Partidului Conservator Filiala Arad, Mircea Purcaru, se arată contrariat de declara­ţiile senatorului Igaş şi ale primarului Gheorghe Falcă vizavi de afirmaţiile ministrului Culturii, Daniel Barbu. Mircea Purcaru spune că Aradul nu are nici măcar operă şi vrea să deţină acest titlu. „Situaţia în care se află municipiul Arad, anume de a nu avea nici măcar operă, aşa cum au alte oraşe din România care candidează pentru acest titlu, ne dă slabe şanse de reuşită”, a spus Mircea Purcaru.
Deputatul Mihăiţă Calimente afir­mă că indiferent cât de drag ne-ar fi Aradul, şansele sunt nule. În plus, acesta spune că intrarea în această parlamentari 2competiţie este doar o ambiţie personală a primarului Falcă, cel care ştie că şansele sunt egale cu zero. „Dintre oraşele înscrise în această cursă Aradul e slab poziţionat, faţă de Timişoara, Iaşi sau Cluj-Napoca. Indiferent cât ne este de drag şi iubit Aradul trebuie să vedem că aceas­ta este realitatea. Practic, înscrie­rea în această competiţie a fost doar o ambiţie personală a prima­rului Gheorghe Falcă, cel care ştia că nu avem nicio şansă”, a spus Mihăiţă Calimente.
Deputatul Dorel Căprar susţine că decizia nu este luată de ministrul Culturii sau de ministerul pe care îl conduce, iar Daniel Barbu şi-a exprimat părerea personală vizavi de acest subiect. „Decizia în ceea ce priveşte titulul de Capitală Culturală Europeană nu este luată de către ministrul Barbu, ci de către cei de la Bruxelles. Declaraţiile pe care ministrul le-a făcut la Timişoara au exprimat un punct personal de vedere, nu unul oficial al ministerului. Constat că cei de la PD-L, prin pozi­ţiile exprimate pe acest subiect continuă să mintă şi să dezinfor­meze. Au profitat de această oca­zie şi au ieşit la atac”, ne-a declarat Dorel Căprar.
Răzvan Creţu

Recomandările redacției