pe scurt transport pe scurt urmarit pe scurt infractiuniTransport de 26 tone de porumb
În data de 5 mai a.c., poli­ţiştii de la Poliţia oraşului Pâncota, împreună cu poliţiştii Ser­viciu­lui de Investigare a Criminali­tăţii Economice, au depistat şi oprit în trafic, un transport ilegal de aproximativ 26 tone de porumb boabe.  În urma unei acţiuni, poliţiştii au depistat în trafic pe raza localităţii Pâncota, un bărbat de 31 de ani, din ju­deţul Sălaj, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu semiremorcă, cantitatea de 25.800 kg de porumb boabe, fără a deţine documente legale de provenien­ţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform O.G. nr. 12/2006 cu suma de 5.000 de lei, întreaga cantitate de porumb boabe fiind reţinută în vederea confiscării.          (C.G.)

Urmărit naţional
Un bărbat, dat în urmărire naţională pentru înşelăciune, a fost depistat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Bărbatul de 50 de ani, din jude­ţul Prahova, a fost depistat pe raza municipiului, pe numele său existând un mandat de executare a pedepsei închisorii de trei ani, emis de către ma­gistraţii Judecătoriei Sinaia pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Urmăritul naţional a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.                              (C.G.)

Infracţiuni în trafic
Poliţiştii arădeni au depistat în trafic două persoane care au săvârşit infracţiuni la regi­mul circulaţiei rutiere.  Poliţiştii Biroului Rutier au depistat pe Calea Victoriei din municipiu un bărbat de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în cauză s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, pe raza localităţii Pâncota, a fost depistat în tra­fic un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul este radiat din circulaţie, din Germania. Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere (C. G.)

Recomandările redacției