Transport ilicit de ouă
Oamenii legii din Nădlac au depistat şi oprit în trafic un transport ilegal cu 560 de ouă de găină, în urma unei acţiuni dispuse la nivel naţional de IGPR. Astfel, poliţiştii l-au depistat în trafic, pe DN 7, la ieşirea din localitatea Nădlac, pe B. Vasile, de 57 de ani, din Arad, care a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 560 ouă de găină, în scopul comercializării, fără a fi autorizat să desfăşoare astfel de activităţi comerciale.
Bărbatul a fost sancţionat contra­venţional conform Legii nr. 12/1990, cu suma de 500 de lei, iar cele 560 de ouă de găină au fost reţinute în vederea confiscării.   (D.D.)

Dispărută de acasă
disparutaLa data de 17 aprilie a.c. a dispărut de la domiciliu Crăițar Ma­nuela Florentina, de 13 ani, din localitatea Semlac.
Tânăra are următoarele semnalmente: înălţime 1,45 m., apro­ximativ 50 kg., păr brunet lung, la data dispariţiei aceasta purtând pantaloni blue-jeans, geacă de culoare vernil şi pantofi sport.
Persoanele care pot oferi in­formaţii care să conducă la depistarea tinerei sunt rugate să sune la apelul de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată sec­ţie de poliţie. (D.D.)

Lemne fără acte
Poliţiştii din Mişca au reţinut în vederea confiscării 16 m.c. de lemn de foc, în valoare de aproximativ 3.500 de lei, transportat ilicit. În urma unei acţiuni, aceștia l-au depistat în trafic pe DN 79/A, pe raza localităţii Vărşand, pe N. Mihaly, ce­tăţean maghiar, în timp ce transporta, cu un camion, cantitatea de 16 m.c. lemn de foc, fără a avea înscrisă provenienţa materialului lemnos pe avizul de însoţire prezentat.
Conform Legii nr. 171/2010, transportatorul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.000 de lei, întreaga cantitate de material lemnos în valoare de aproximativ 3.500 de lei, fiind reţinută în vederea confiscării.   (D.D.)

Carne cu probleme
Oamenii legii din Vinga au re­ţi­nut peste 67 kg de produse din carne, care au fost comercializate fără respectarea condiţiilor legale.
În urma unor verificări efectuate la o societate comercială din judeţul Caraş-Severin, având punct de lucru în localitatea Vinga, poli­ţiştii au găsit cantitatea de 67,88 kg produse din carne, care nu erau etichetate cu minimul de date ale producătorului (termen de valabilitate, producător etc). În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţio­nală, în valoare de 2.000 de lei, iar cele 67,88 kg de produse din carne au fost reţinute. (D.D.)

Recomandările redacției