Pentru că FC U Craiova pare face o cursă de una singură spre Liga a II-a, având asigurat un buget nelimitat din partea lui Adrian Mititelu, clasarea pe locul 2 e motiv de mândrie pentru competitoarele din seria a IV-a a eșalonului terț. Iar echipa ce ține strânsă în brațe această poziție e chiar nou promovata din județul Arad, Progresul Pecica.
„Galben-albaștrii” au ajuns la cota 25 de puncte după succesul de ieri, de la Hunedoara și continuă să surprindă plăcut pe toată lumea. A fost 2-1 (goluri Puie, Tiric, respectiv Bloj) împotriva unui adversar destul de peri­culos în special pe teren propriu, dovadă că și-a și creat destule ocazii. Gârlea a prins o nouă zi de excepție după cea de la Târgu Jiu, contra liderului, apărând – printre altele – și un penalty. Dar, și pecicanii s-au jucat cu două-trei ocazii mari cât roata carului, însă pentru ei totul e bine când se termină cu bine.
Conducerea Progresului a apreciat ce a văzut din înaltul tribunelor arenei hunedorene. „A fost un meci frumos, deschis, cu ocazii de-o parte și de cealaltă. Am ratat și noi, au ratat și ei, am avut și puțin noroc, dar și acesta face parte din joc. Ne-au și lipsit două piese importante, ca și Gabor și Arsene, dar cei care i-au înlocuit s-au achitat bine de sarcini. Important este că am mai luat trei puncte suntem pe un nesperat loc 2 la începutul sezonului, dar tot mai meritat după ceea ce se întâmplă la clubul nostru. Într-adevăr, băieții ne-au surprins plăcut și pe noi, dar cred că și reciproca e valabilă. Împreună cu partenerii din conducerea clubului și, bineînțeles, Primăria din Pecica, ne achităm față de jucători și antrenori și întreținem acest spirit frumos creat în vestiar. Avem un grup puternic, jucători valoroși și un antrenor care muncește foarte bine pe toate planurile. Merită tot ce-i mai bun, chiar acum, pe drum, le vom achita salariile și prima de victorie, de azi”, a spus Dorel Găvruță.
Acum, președintele Progresului și-ar dori ca echipa să ierneze pe locul 2. „Nu am avut un obiectiv clar pentru acest sezon, dar acum parcă ne place acolo sus. Eu chiar sper să rămânem pe locul 2, iar în pauza competițională vom face alți pași în față. Eu sunt omul care merg numai în sus, niciodată în jos. O să mai căutăm și ceva sponsori și eu zic că vom găsi la ce rezultate și seriozitate e la Pecica”, a adăugat Găvruță.
Transferat chiar de la campioana județului Hunedoara, Retezat Hațeg, Cristian Tiric a marcat primul său gol pentru Pecica, la Hunedoara, cu e execuție „a la Del Piero”. „Eu zic că nu ne-am înșelat în dreptul niciunui transfer făcut în această vară. Tiric e unul dintre fotbaliștii care au crescut nivelul echipei, iar golul de azi nu e întâmplător. Îl felicit, ca pe toti băieții, de altfel și pe domnii antrenori”, a concluzionat președintele „galben-albaștrilor”.

Recomandările redacției