Mare favorită la ocuparea locului 2 în seria a IV-a a Ligii a III-a înainte cu două runde de finele turului, Progresul Pecica a terminat în afara podiumului. Conjudețenele Lipova și Crișul au mers ceas, în timp ce „galben-albaștrii” s-au lăsat surprinși de Cermei și Deva, formații, pe hârtie, la îndemâna lor. Dar, eșecurile dinaintea vacanței nu pot umbri munca anului în care Pecica a revenit după aproape două decenii pe scena eșalonului trei, pentru ca aici să aibă un parcurs bun, peste așteptări.
La revenirea de la Simeria, acolo unde s-a disputat partide cu Deva, Dan Stupar și-a cinstit elevii cu ocazia zilei de naștere (fostul fundaș al UTA-ei a împlinit miercuri 52 de ani), dar a și ținut un discurs franc, în care și-a manifestat inclusiv unele nemulțumiri vis-a-vis de cele întâmplate în ultimele două partide ale anului. Unii s-au gândit chiar la o despărțire dintre „Stupi” și pecicani, dar nu se pune problema de așa ceva.
În schimb, conducerea Progresului a decis deja să întrerupă colaborarea cu doi fotbaliști. Este vorba de mijlocașul Cristian Tiric, sosit în vară chiar de la adversara din barajului de promovare, Retezatul Hațeg și despre atacantul de 18 ani, Dragoș Grigore. „Au fost despărțiri de comun acord, le mulțumim ambilor jucători pentru ceea ce au făcut pentru clubul nostru. Tiric, probabil, se va întoarce să joace în județul Hunedoara, pe când lui Grigore sperăm să-i găsim o altă echipă în județul nostru pentru a-i da posibilitatea să-și termine liceul. Cu si­guranță, se vor face și ceva achiziții în această iarnă, strategia pentru retur este încă în lucru. Probabil, săptămâna viitoare vom încheia și din punct de vedere financiar anul în curs, ne vom întâlni și în cadrul unei mese festive, până la urmă, în ciuda celor două înfrângeri de la final, am avut un parcurs pozitiv ce a surprins pe multă lume”, spune Cristian Pilan, directorul sportiv al Progresului.
Pecica a terminat turul cu 25 de puncte și va demara stagiunea de primăvară cu un derby județean, chiar cu echipa de deasupra ei, Crișul Chișineu-Criș.

Recomandările redacției