colectareReprezentanţii administraţiei locale pecicane au câştigat pariul făcut mai în glumă, mai în serios cu reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Reciclare – RoRec cu privire la cantitatea de deşeuri electrice şi electronice (DEEE) care s-a adunat în cursul zilei de sâmbătă.
Cifra de 5 tone a fost chiar depăşită cu circa 200 de kilograme, pentru că mulţi pecicani au ales să meargă la sigur şi au predat maşini de spălat sau aparate frigorifice (frigidere, combine, lăzi), pentru care au primit, pe loc, bo­nuri valorice de 20, respectiv 40 de lei.
Cei care au adus orice alt fel de electrocasnice vechi sau defecte au intrat la tombola a cărei extragere a avut loc săptămâna trecută, luni, de la ora 12 în faţa sediului Asociaţiei Micilor Meseriaşi (sala Forum).
În prezenţa a circa 20 de persoane, doi copii au extras numele pecicanilor norocoşi, dintre care 5 şi-au ridicat premiile pe loc, iar ceilalţi sunt aşteptaţi la Primăria Oraşului Pecica, clădirea 2 (cea de lân­gă Policlinică), de către responsabila pentru Protecţia Mediului, Mariana Luculescu.
Câştigătorii anunţaţi de către viceprimarul Miodrag Stanoiov în urma extragerii sunt: Lazăr Elena, Brisc Teodor, Ludnai Anikó, Sipos Maria, Vidécs Márk (câte un fier de călcat), Toth Gabriela, Borsos Márton, Ordodi Iosif, Brezan Iuliana şi Nagy Boglárka (câte un mixer), Nagy Ilona (hotă), Szabo Rozalia şi Lazăr Lorand (cuptor cu microunde).

Recomandările redacției