petcutroscaMiza și-a pus amprenta pe desfășurarea evenimentelor în derby-ul rundei cu numărul 15 al Ligii a IV-a Arad, lucru recunoscut de ambii antrenori. Apoi, nici condițiile de joc, aici incluzând și arbitrajul, nu au fost cele mai bune, rezultând o remiză albă ce o ajută mai degrabă pe Progresul Pecica.
Acest lucru avea să fie subliniat și de antrenorul liderului, care se bucură și de remiza Zăbraniului contra celor de la Sebiș II. „E un rezultat bun împotriva unei echipe care, dacă ne bătea, ar fi relansat campionatul. Acum, ei sunt scoși din cursă, mai rămâne Lipova cu o șansă să ne ajungă. Categoric, campionatul e scurt, sunt puține echipe sunt care te pot încurca. Cât despre desfășurarea efectivă a meciului prea multe nu am ce să spun, decât că noi am plecat cu gândul să nu pierdem. Sigur, cu două victorii în primele două etape, campionatul era încheiat, dar nici acum nu stăm rău. Ne-am fi dorit să câștigăm, dar astăzi am evoluat pe un teren mai rău decât cele de pe vremea când eram copii la țară și jucam o miuță pe unde umblau și oile. Apoi, vântul a bătut infernal și s-a jucat cu o minge mai ușoară decât balonul lu fiică-mea. În aceste condiții, nu poți să ai un joc de calitate, a mai fost și miza ridicată, frica de a pierde a fost mare de ambele părți”, a precizat Mihai Petcuț, antrenorul „galben-albaștrilor”.
De partea cealaltă, Mihai Roșca consideră că: „Rezultatul e bun pentru noi, mai ales că am jucat în zece oameni din minutul 50. Ocaziile s-au împărțit, egalul este până la urmă echitabil. Paradoxal, cu un om mai puțin cred că am dominat mai mult jocul, am avut și două-trei situații clare. Puteam să și câștigăm și campionatul era redeschis. De fapt, se joacă și acum, însă la două puncte în spate era altceva.
Despre Pecica nu știu ce să zic. Au nume în lot, dar nu mi se pare o echipă extraordinară”.
Prestația arbitrului Ardelean a fost comentată de ambii tehnicieni. „Poate ne mai enervăm și suntem subiectivi în timpul meciului, acum nu am ce să mai zic mare lucru. Cred că, totuși, Cornea ar fi meritat un cartonaș în plus și se juca zece la zece în ultimul sfert de oră” – „Ole” Roșca. „Chiar dacă au mai fost decizii ce au enervat și o echipă și cealaltă, nu cred că arbitrajul a influențat rezultatul final. Când nu bagi mingea în poartă din 3 metri, nu e nimeni de vină în afara ta, ca jucător” – Mihai Petcuț.

Recomandările redacției