Cu toate că lucrările pentru pasajul de la CET au început în urmă cu câțiva ani, iată că nici acum acesta nu este terminat. Cristian Ispravnic, directorul general regional DRDP Timișoara, deputații PSD Arad Dorel Căprar și Florin Tripa, și câțiva consilieri ai partidului menționat, au organizat o conferință de presă, ieri, pe pasajul de la CET. Crezând că poate se va anunța finalizarea pasajului, ne-am dus cu camere performante ca să putem face poze la noua construcție. Dar, iată că visele noastre s-au spulberat de cum am ajuns acolo. Nu numai că nu este gata, dar mai este de lucrat la el, întrucât parapeții de siguranță nu sunt montați, stâlpii de iluminat sunt cam rari, iar pe șantier se aflau doar trei muncitori care strângeau niște șuruburi.

În cadrul conferinței de presă, Cristian Ispravnic a subliniat faptul că firma desemnată cu lucrările pasajului trebuia să termine lucrările până la data de 25 august, deci peste două zile, iar cum acest lucru nu este posibil, vor exista penalități. „Constructorul a avut termen 25 august. Se pare că acesta nu a avut forța necesară, nu a reușit să se organizeze bine, are deficit de forță de muncă, de aprovizionare cu materiale. În iulie se putea circula pe pasaj, chiar dacă mai sunt lucrări aferente. Acestea se puteau face după ce pasajul era pus în funcțiune. După expirarea termenului de punere în operă, constructorul intră în penalizări. În ce ne privește, vom fi pe șantier zilnic, pentru a urmări calitatea lucrărilor, care ne interesează foarte mult. După cum știți, o parte de asfalt a fost decopertată și refăcută pentru că nu a corespuns calitativ”, a declarat Cristian Ispravnic.

Acesta nu este singurul pasaj în lucru al Aradului, despre care Ispravnic a spus că, în principiu, lucrările vor fi terminate până în toamna anului 2019.

Politizarea PNL

Din punctul de vedere al deputaților Dorel Căprar și Florin Tripa, Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit toate punctele ce țineau de ei, iar vina revine în totalitate firmei Tehnodomus. Aceștia au acuzat politizarea de către PNL asupra acestui subiect. „Mi se pare aberant să folosești politic un asemenea subiect, cum că PSD ar fi de vină că nu se finalizează acest obiectviv la termen. PSD a deblocat acest obiectiv ca și celălalt pasaj, banii au fost alocați la timp, la ora actuală plățile sunt în grafic, în termenele stabilite și nu văd unde este problema Guvernului și a PSD. Noi, parlamentarii PSD arădeni ne-am implicat în abordarea acestui subiect la modul cel mai serios și am reușit, prin mijloacele legale avute la îndemână să deblocăm proiectul. Eu cred că 7 sau 10 zile câte mai sunt sunt puține față de cât s-a așteptat. În calitate de cetățean al Aradului, cer constructorului să-și facă treaba. Ați văzut, sunt 3 oameni pe șantier. Credem că această companie, prietenă cu conducerea locală, în speță PNL, încearcă să tergiverseze finalizarea, chiar dacă pierd bani, pentru a mai atrage câteva discuții politice în favoarea PNL”, spune Căprar.

Florin Tripa a ținut să completeze afirmația colegului său, menționând că împreună cu colegii săi vor să elaboreze o modificare la Legea achizițiilor publice, care să nu mai permită amânări.

Recomandările redacției