OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn scurt timp se vor elibera aşa că vor fi în căutarea unui loc de muncă. Din acest motiv, 12 femei private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Arad, repartizate în regimul de executare deschis şi semideschis, aflate în perioada prelibe­- ratorie, participă astăzi la Bursa Generală a Lo­cu­rilor de Muncă, organizată de către Agenţia Jude­ţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.
Această acţiune vizează facilitarea legăturii dintre persoanele private de libertate identificate cu nevoi de angajare şi furnizorii publici sau privaţi de servicii de ocupare, respectiv includerea acestora în evidenţa angajatorilor participanţi şi potenţiala angajare în cadrul unei firme ori societăţi participante la bursă, după liberarea din penitenciar. „Cu această ocazie, persoanele private de libertate, categorie defavorizată pe piaţa muncii, vor avea oportunitatea de a obţine informaţii directe cu privire la cererea şi oferta locurilor de pe piaţa muncii, precum şi de a exersa deprinderi de căutare şi ob­ţi­nere a unui loc de muncă. De asemenea, acţiunea va crea posibilitatea prezentării măsu­- rilor destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit, prin intermediul serviciului public de ocupare a forţei de muncă”, a precizat Eduard Magold, inspector de penitenciare.
Iniţiativa se înscrie în strategia de reintegrare socială a Penitenciarului Arad, şi are ca obiectiv crearea unui liant între persoanele încarcerate ce urmează a fi liberate şi realităţile socio-economice actuale ale ofertelor privind forţa de muncă.

Recomandările redacției