facturaPrimăvara şi-a intrat în drepturi deja de câteva zile, iar autorităţile răsuflă uşurate că au scăpat de costuri cu întreţinerea drumurilor pe perioada de iarnă. Consiliul Judeţean va rămâne şi cu o economie de peste 200.000 de lei, pentru că iarna nu a fost una capricioasă, în zona noastră.
Administraţia judeţului trage linie la cheltuielile cu lucrările de desză­pe­zire. Reprezentanţii Consiliului Jude­ean au anunţat că activitatea de des­- zăpezire pentru iarna 2012 – 2013 este declarată încheiată, existând totuşi disponibile în baze câteva maşini, asta pentru eventualele toane pe care iarna le-ar putea avea, pe ultima sută de metri. Însă nimeni nu se mai aşteaptă la zăpadă de acum înainte, asta după ce iarna ce tocmai se termină nu a fost una grea, bogată în precipitaţii.
Pentru că Aradul nu a avut parte de ninsori masive, Consiliul Judeţean nu a fost în situaţia de a suplimenta fondurile pentru acoperirea cheltuielilor cu lucrările de deszăpezire. Mai mult decât atât, CJA rămâne cu o economie de luat în seamă în buget. Aproximativ două milioane de lei au costat în iarna 2012 – 2013 lucrările de deszăpezire pe cele cinci sectoare de drumuri şi anume: Arad, Lipova, Sebiş, Ineu şi Criş. Asta în condiţiile în care, valoarea contractelor a fost de peste 2,25 de milioane de lei. Un număr de 29 de utilaje au fost disponibile în cursul iernii, iar stocul total de materiale antiderapante a fost de 1.800 tone de sare şi 14.250 metri cubi de nisip. Administraţia a avut parte de probleme cu licitaţia pentru întreţinerea drumurilor cuprinse în sectorul Arad. Deoarece drumarii căreia urmau să le fie atribuite lucrările nu s-au prezentat, Consiliul Judeţean a fost în situaţia de a apela la procedura de achiziţie „negociere de extremă urgenţă“, în vederea gă­sirii unei firme care să deszăpe­zească drumurile cuprinse în acest sector. Astfel, pentru acest sector au fost două proceduri de licitaţie, una „de urgenţă“ şi una pentru atribuirea pe sezon. „Am încheiat activitatea de deszpezire pentru sezonul 2012 – 2013 şi pentru că în februarie nu a prea nins putem spune că ştim care sunt costurile totale. Nu numai că nu a fost nevoie să suplimentăm lucrări de deszăpezire, cum s-a întâmplat în alte ierni, dar am şi făcut o economie în judeţ de 200.000 de lei. Puţin peste 2,1 mi­lioane de lei, cam la atât se ridică cheltuiala cu aceste lucrări“, a sus­ţinut Cristian Drăgan, administrator public al Consiliului Judeţean.

Recomandările redacției