SAMSUNGMoarte cu multe semne de întrebare în judeţul Arad. Un bătrân în vârstă de 84 de ani s-a stins sub ochii rudelor, după ce în urmă cu câteva zile încasase o bătaie zdravănă aplicată tocmai de fiul său. Trupul său a fost transportat la morgă unde medicii legişti au întocmit un raport preliminar de necropsie. Totuşi, până când nu vor avea rezultatele finale nu se vor putea exprima cu exac­titate în privinţa cauzelor morţii. Aşa că fiul agresiv va fi până atunci cercetat în libertate.
Nu era pentru prima dată când între fiu şi tatăl său izbucnea un scandal atunci când alcoolul băut în exces începea să îşi spună cuvântul. Cei doi s-au încăierat în urmă cu zece zile iar atunci bărbatul în vârstă de 50 de ani şi-a lovit cu putere tatăl. L-a lovit cu pumnii şi picioarele până l-a lăsat într-o baltă de sânge. Cu ultimele puteri, vârstnicul a sunat la 112 şi a mers la spital pentru a-şi trata rănile. S-a ales cu lovituri puternice în zona pieptului, a capului dar şi cu mandibula fracturată. Medicii legişti acordându-i la acea vreme 7-8 zile de îngrijri medicale. Omul s-a tratat acasă dar având mandibula fracturată nu s-a mai putut alimenta corespunzător iar la câteva zile după bătaie s-a stins, cau­zele nefiind încă cunoscute.
Aşa cum era de aşteptat, rudele bătrânului au început pregătirile de înmormântare. Au cumpărat un sicriu, l-au adus acasă, au pregătit totul ca la carte dar mai aveau nevoie de un certificat constatator al morţii de la medicul de familie al bătrânului. Acesta însă a refuzat doar să scrie un act, fără a vedea cadavrul. Problemele au apărut în momentul examinării trupul bătrânului de către medic, pentru că acesta era plin de vână­tăi. De aici au intervenit poliţiştii şi pro­curorii care împreună cu angajaţii de la serviciul de Medicină legală au luat cada­vrul cu tot cu sicriu, direct de pe masa de priveghi din casa defunctului, totul sub privirile îngrozite ale rudele care asistau neputincoase la aceste proceduri.
Iniţial, acest caz de moarte violentă a intrat în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Criş dar ulterior în urma certificatului medico-legal preli­minar, dosarul a ajuns pe masa procurorilor arădeni din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad unde se fac cercetări pentru lovituri cauzatoare de moarte.
„Fiul victimei a fost audiat de către procurori. Acesta a recunoscut că şi-a agresat tatăl şi că i-a aplicat mai multe lovituri, asumân­du-şi în totalitate cele întâmplate. În plus, a mai afirmat că regretă fapta. Deocamdată, până în momentul în care vom primi rezultatele finale ale legiştilor, în cazul lor s-a luat măsura interzicerii de a părăsi ţara”, au precizat procurorii arădeni, în acest caz.
Cert este că în acest moment, rudele au primit înapoi cadavrul bătrânului, aşa că de această dată se vor putea pregăti pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Recomandările redacției