Partida de tradiție dintre UTA și Universitatea Cluj a stabilit recordul de asistență pe noul stadion „Motorul”, renovat în această vară. Peste 3.000 de spectatori au urmărit partida ce îi putea ține pe „roș-albi” în „cărțile” promovării, cu atât mai mult cu cât semnalele din partea autorităților locale sunt po­zitive. Din păcate, elevii lui Ionuț Popa nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor și au pierdut fără drept de apel „ciocnirea” cu „șepcile roșii”.
Fiind primul meci acasă după tragicul accident de mașină în care și-au pierdut viața Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc, galeria arădeană a îmbrăcat peluza în negru. Pozele și numele celor doi suporteri dispăruți au acoperit tot gardul din fața tifo­seriei. Minutul de reculegere, urmat de apauzele întregului stadion și fumul roș-negru au marcat doliul din familia UTA-ei. Iar primul refren al suporterilor a fost legat tot de tragicul eveniment din seara de 25 octombrie: „Pentru tine noi trăim / Pentru tine noi murim /Și orice s-ar întâmpla / Vei rămâne echi­pa mea!” Apoi, din toate piepturile din peluză s-a auzit: „Vă vom iubi mereu!” și numele celor doi camarazi pierduți prea devreme.
Intrați pe stadion prin minutul 20, marea parte a susținătorilor Universității Cluj au respectat doliul peluzei rivale și nu i-au adresat niciun fel de injurii. Cei aproape 200 de fani ai „alb-negrilor” s-au limitat la repertoriul binecunoscut, de încu­rajare al favoriților: „Primul pas pe stadion”, „Slavă ție studen­ție” sau „Ce m-as face eu/ Ce te-ai face tu/ Dacă n-ar fi U”.
La începutul reprizei secunde, galeria arădeană a afișat un banner prin care, practic, au mulțumit „ultrașilor” din toată țara pentru solidaritatea arătată weekendul urmă­- tor. „Sprijin și unitate în aceste clipe grele / Mândri de voi, ultrași, de aici și dincolo de stele”. Tot din peluza UTA-ei a fost scandate numele Stelei sau Corvinului, în semn de apreciere pentru galeriile înfrățite ale celor două cluburi. De altfel, reprezentanți ai grupării hunedorene au fost prezenți și la meci, fluturând și un steag mare cu însemnele corviniste.
La final, suporterii UTA-ei au cântat ca la victorie în fața unor jucători destul surprinși de atașamentul fanilor chiar și la 0-4. De alt­fel, comportamentul întregului stadion a fost ireproșabil, așa cum remarcă și gruparea arădeană prin următorul comunicat: „Conduce­rea clubului UTA le mulțumește tuturor spectatorilor prezenți la meciul de astăzi, în primul rând galeriei, pentru atmosfera crea­tă, pentru sportivitatea și mo­dul în care a fost încurajată echipa. Ne cerem scuze pentru pres­ta­ția echipei, care nu s-a ridicat la nivelul prestației galeriei”.
„A fost o bătaie de joc la adresa Aradului, la adresa fotbalului, la adresa galeriei, care a fost superbă”, a fost și remarca lui Ionuț Popa la finalul disputei cu „U”. „Vreau să apreciez și sportivitatea suporterilor, așa trebuie să arate un meci de fotbal. Arădenii au știut cum să se comporte în ciuda rezultatului. Vreau să felicit toți arădenii care au venit la meci, tot res­pectul pentru acești oameni care știu să se manifesteze sportiv și până la urmă să aplaude echipa ce a fost mai bună as­ăzi, Universitatea”, a completat Ioan Ovidiu Sabău, managerul „șepcilor roșii”.

Recomandările redacției