În 2018, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, cea mai importantă gală a mediului de afaceri arădean a ajuns la a 25-a ediție.
Astfel, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad a dedicat ediția aniversară de anul acesta a Topului Firmelor Centenarului Marii Uniri.
Și în 2018, pentru al 25-lea an la rând, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură îi premiază pe cei mai buni dintre cei mai buni, performerii economiei arădene, oamenii de afaceri care țin ridicat stindardul calității și al performanței. Aceștia se regăsesc în cel mai prestigios clasament pe companii, Catalogul Topul Firmelor, realizat pe baza unui sistem de indicatori financiari, după domeniul de activitate şi clasa de mărime a întreprinderii, pe baza bilanțurilor aferente anului anterior.
Anul acesta, au intrat în competiţia menită să-i evidenţieze pe cei mai buni dintre cei mai buni, un număr total de 2.303 societăți, din care 1.295 sunt clasate pe locurile 1-3.
Industria, comerțul și serviciile acoperă un procent covârșitor între premianți, peste 80% dintre companiile premiate având unul din cele trei domenii de activitate.
Deși la nivel național apar indicatori negativi, județul Arad se poate mândri cu o economie care îl plasează în topul județelor cu cele mai mari salarii și cu cei mai puțini șomeri!
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a încheiat anul 2017 pe un trend de creștere pe majoritatea palierelor de activitate. Capacitatea și calitatea târgurilor a crescut, fiind determi­- nată de creșterea cu 33% pe segmentul de expozanți și de creșterea cu 25% pe segmentul de vizitatori față de anul 2016. Instituția a organizat 26 de cursuri de formare profesională, 8 seminarii în diverse domenii de activitate, 10 târguri (ca organizator principal sau partener) cu peste 800 de firme participante, din România și din străinătate, și cu aproximativ 45.000 de participanți. Anul 2017 a însemnat o dezvoltare intensă a relațiilor economice cu China, prin parti­cipare la expoziții, misiuni economice cu societăți arădene în diferite zone ale Republicii Populare Chineze, și creionarea unui proiect clar pentru anul expozițional 2018.

Recomandările redacției