Persoanele pensionate care suferă de dizabilităţi vor beneficia gratuit de transportul interurban în acest an. Anunţul a fost făcut de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad. Această măsură este luată pe fondul Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
„DGASPC se adresează persoa­nelor cu dizabilităţi, grad grav sau grad accentuat, beneficiare de pensie de asigurări sociale. Pentru anul 2013, persoanele cu dizabilităţi care au şi calitatea de pensionari: de invaliditate, limită de vârstă, urmaş, militari, veterani şi văduve de razboi be­neficiază de gratuitatea transportului interurban. Aceste per­- soane beneficiază de această facilitate fără a mai opta pentru restituirea biletelor de călătorie reduse sau gratuite primite de la Casa Naţională de Pensii şi Asi­gurări Sociale“, a susţinut Nica Tunde, reprezentant al Direcţiei Ge­nerale de Aistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Arădenii care doresc să obţină mai multe informaţii privind aceas­tă măsură se pot adresa reprezentanţilor DGAPSC din Arad, instituţie si­tuată pe strada 1 Decembrie 1918.

Recomandările redacției