Pescarii trebuie să fie foarte atenți unde își aleg locul de pescuit pentru că începând cu 1 noiembrie, a intrat în vigoare Ordinul de prohibiție pe 2019, prin care „pescuitul la mai puțin de 500 de metri de podurile care au cel puțin un picior în albie este interzis până la data de 31 decembrie 2019”.

Așadar, aceasta este o lege la nivel național, cel puțin până la sfârșitul anului, afectând practicarea pescuitului în unele locații. Pescuitul la mai puțin de 500 m de podurile care au cel puțin un picior în albie este interzis începând de vineri, 1 noiembrie, conform Ordinului de prohibiție pe 2019 (art. 3 (1) și (2)).

Se pare că motivul acestei prevederi se datorează, cel mai probabil, faptului că în zona podului sunt numeroase locuri adânci de iernare, iar în perioada rece peștii se adună în aceste gropi pentru a face față mai bine perioadei reci, perioadă în care majoritatea nici nu se hrănesc.

Încălcarea prevederii poate fi sancționată cu amendă de la 600 la 1.000 lei și suspendarea permisului de pescuit timp de 90 de zile.

Zona în care se aplică legea în Arad este cea care cuprinde zona dintre podul rutier și podul CFR, între cartierele Micălaca și Subcetate.

Recomandările redacției