muncaUn val de angajări s-ar putea face în următoarea perioadă, dacă firmele arădene care au anunţat cele peste 1.200 de oferte vacante, îşi vor găsi personal pentru aceste posturi. Număr mare de oferte de muncă a înregistrat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă în această perioadă, 1.068 de joburi fiind disponibile doar în municipiu.
Cu cele exact 1.242 de oferte de angajare anunţate de angajatori, Aradul este din nou printre primele judeţe din ţară ca număr de oferte de muncă.
Cele mai multe firme caută muncitori necalificaţi, confecţioneri şi operatori în confecţii, agenţi de securitate, ambalatori manual, brutari, bucătari, ospătari, lucrători în bucătărie, lucrători comerciali, fierari betonişti, dulgheri, lăcătuşi mecanici, montatori subansamble, şoferi, tâmplari şi vânzători.
Muncitorii necalificaţi sunt la mare căutare, doar o companie din zona industrială urmând să angajeze 48 de persoane pe aceste locuri. La acestea se adaugă alte zeci de oferte de acest gen.
La Ineu au fost anunţate 48 de locuri de muncă, cele mai multe pentru posturi de confecţioneri, iar la Lipova, 15, pentru muncitori necalificaţi şi montatori subansamble. Punctul de lucru al agenţiei din Sebiş are înregistrate 11 locuri de muncă, pentru tâmplari, muncitori şi îngrijitori clădiri.
Tinerii din judeţul nostru sunt aşteptaţi de angajatorii interesaţi de angajare, la Bursa Muncii ce va avea loc luna aceasta. Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad a anunţat organizarea tradiţionalului eveniment, pe data de 26 a lunii. Reprezentanţii de firme şi companii sunt aşteptaţi să-şi anunţe prezenţa la acţiune.
La Bursa Muncii pentru absolvenţi, tinerii, cu sau fără diplomă de Bacalaureat au ocazia să se pună la punct cu legislaţia privind drepturile de care pot beneficia, la angajare. „Acţiunea urmăreşte pe de o parte informarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă  pri­vind  prezentarea măsurilor destinate stimulării ocupării forţei de muncă de care pot beneficia gratuit prin intermediul servi­ciului public de ocupare, iar pe de altă parte medierea directă între angajatori și tinerii absolvenți, respectiv încadrarea șomerilor pe locurile de muncă disponibile oferite de angajatori. Vor fi de asemenea  prezentate facilităţile prevăzute de lege pentru angajatorii care încadrează şomeri, absolvenţi şi alte categorii defavorizate pe piaţa muncii“, a sus­ţinut Marinel Henteş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.

Recomandările redacției