OLYMPUS DIGITAL CAMERAPeste 10,9 milioane de lei ar urma să fie transferaţi de administraţia judeţeană pentru sistemul medical arădean. Suma este trecută în proiectul de buget pus la transparenţă de Consi­liul Judeţean, la finalul săptămânii trecute.
Proiectul de buget, încă nefinalizat în totalitate, potrivit reprezentanţilor Consiliului Jude­ţean, arată ce sume ar urma să fie alocate pentru sistemul de sănătate. La acest capitolul, transfe­rurile se ridică la 10.957.000 de lei. Cele mai mari fonduri urmează însă fie transferate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Vorbim de o sumă de 9,59 de milioane de lei, din care, peste 9,2 mili­oane de lei reprezintă „transferuri pentru dezvoltare“. Diferenţa este reprezentată de cheltu­- ielile de funcţionare.
Spitalul de Psihiatrie Mocrea ar urma să pri­mească transferuri de 1.209.000 de lei, iar Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş, de 158.000 de lei.
Pe lista de investiţii majore mai sunt şi reabi­litarea termică a Secţiei de Obstetrică – Giecologie, precum şi reabilitarea, extinderea şi mansar­- darea Secţiei de Obstetrică şi Neonatologie a spitalului. Anul acesta ar urma să fie reabilitat şi imobilul în care funcţionează Centrul de Transfuzie Sanguină.

Recomandările redacției