clioSalonul de Iarnă al Cenaclului de Artă Plastică „Ion Andreescu” reuneşte anul acesta peste 100 de lucrări realizate de 30 de artişti. Expo­ziţia a fost vernisată ieri, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad de criticul de artă Dan Lăzărescu şi în prezenţa expozanţilor în frunte cu preşedinta Maria Furnea. Sunt reprezentate cele mai diverse tehnici de pictură, cum ar fi pictura pe pânză, pe catifea sau tablouri reali­zate din seminţe. Este expusă şi o lucrare de sculptură a doctorului Celus Ciobanu.
Am stat de vorbă cu una dintre expozante, Adina Kun, care participă pentru prima oară la Salonul de Iarnă al Cenaclului „Ion Andreescu” şi aduce pe simeze două lucrări realizate în tehnica picturii pe catifea, o tehnică exotică, învăţată de la tatăl său: „Particip pentru prima oară la o expoziţie colectivă, deşi pictez de mică. Am moştenit dragostea pentru arta plastică de la bunicul şi tatăl meu, iar fiul meu este a IV-a generaţie de pictori din familia noastră”. Adina Kun ne-a mai spus că tehnica picturii pe catifea este una dificilă şi necesită multă precizie şi a promis că în viitor va încerca să-şi înfrângă emoţiile participând la toate expoziţiile organizaţiei.
Salonul de Iarnă este o expoziţie anuală care reuneşte lucrări ale membrilor Cenaclului de Arte Plastice „Ion Andreescu” şi care are deja o tradiţie de mai bine de 50 de ani.
Cenaclul Ion Adreescu are o vechime de aproape 60 de ani în oraşul nostru. Organizaţia reuneşte artişti plastici amatori şi profesio­nişti deopotrivă, dându-le ocazia tuturor să apară în expoziţii personale şi de grup. O altă manifestare de tradiţie a Cenaclului de Artă Plastică „Ion Andreescu”, pe lângă Salonul de iarnă, este Salonul de Acuarelă. Şi această din urmă manifestare este organizată anual şi reuneşte lucrările acelor membri ai cenaclului care se exprimă plastic folosind tehnica acua­relei.
Salonul de Iarnă este organizat anul acesta de Cenaclul de Artă Plastică „Ion Andreescu” împreună cu Complexul Muzeal Arad şi Aso­ciaţia „Ion Andreescu” şi va putea fi vizitată până în 27 ianuarie.

Recomandările redacției