inscrieriMai mult de jumătate dintre copiii care sunt aşteptaţi să fie înscrişi în clasele pregătitoare, au ajuns deja pe listele şcolilor. Un număr de 2.605 de copii au fost înscrişi, dintr-un total de aproape 4.000.
Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015, începând din 24 februarie, până în data de 14 martie. În cazul copiilor cu vârsta pentru integrarea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 20.00 (luni-vineri), respectiv 08.00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale IȘJ, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 14 – 18 aprilie, ISJ va  soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
Tot în 24 februarie a debutat şi înscrierea copiilor pentru clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aparţin aceştia. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, în acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia pe 14 martie. Pentru părinţii care doresc înscri­erea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, ISJ a alocat perioada 25 martie – 4 aprilie. În 11 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Recomandările redacției