OLYMPUS DIGITAL CAMERAPotrivit calendarului Ministerului Edu­caţiei şi Cercetării, în această perioadă se desfăşoară în întreaga ţară etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie. În cadrul Arhiepiscopiei Aradului, olimpiada s-a des­făşurat la Seminarul Teologic Ortodox, unde au participat un număr de 200 de elevi din 15 centre ale Aradului. Elevii au fost însoţiţi de către profesorii de religie care i-au pregătit, iar comisia, formată din cadre didactice din învăţă­mântul gimnazial şi liceal, a alcătuit subiectele corespunzătoare pentru fiecare clasă.
„Pentru a evidenţia importanţa pe care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române o acordă acestei manifestări, expresie a preocupărilor elevilor din şcoli pentru ora de religie, la debutul acestei importante competiţii a fost prezent Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului. De asemenea, Înalt Preasfinţia Sa le-a vorbit despre evenimentul central al anului 2013 în Patriarhia Română – omagierea Sfinţilor Împăraţi Constan­tin şi Elena. Chiriarhul apreciază cadrele didactice care predau religia, subliniind importanţa misiunii acestora, într-un context în care minorităţi agresive s-au lansat într-o campanie puternic mediatizată, pentru eliminarea religiei din învăţământul public“, ne-a declarat părintele Vasile Pop, consilierul arhiepiscopal al Aradului.
Concurenţii care au obţinut locul I la etapa judeţeană, se vor califica la cea naţională care va avea loc la Cluj, în perioada 1-5 aprilie.

Recomandările redacției