În această perioadă, 6.700 țigări netimbrate au fost confiscate de jandarmii arădeni. Zilele trecute, echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare a depistat pe o stradă din apropierea Pieței Mihai Viteazul din municipiul Arad, trei bărbați care ofereau spre comercializare țigări netimbrate. Acestea erau depozitate în trei autoturisme parcate în apropierea pieței.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit 6.700 țigări netimbrate ascunse sub banchetele autoturismelor verificate. De asemenea unul dintre bărbați nu a putut justifica suma de 1.700 lei pe care o avea asupra sa, recunoscând într-un final că banii sunt proveniți din comercializarea țigărilor din acea zi.

Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, acte de sesizare a organelor de urmărire penală.

Țigările și suma de bani au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

De la începutul anului și până în prezent, în urma acțiunilor desfășurate de către jandarmi în scopul protejării populației față de activitățile ilicite de comerț, au fost constatate 31 de infracțiuni de contrabandă cu țigări și au fost ridicate în vederea confiscării peste 345.000 țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător.  

Recomandările redacției