Echipajele din subunităților de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat în luna noiembrie 4231 misiuni din care 1879 misiuni de intervenție, 329 misiuni de recunoaștere si verificare a locațiilor secțiilor de votare, 2025 de prevenire a răspândirii noului coronavirus și transmitere a mesajelor predefinite cu ajutorul mijloacelor acustice.

Au fost 578 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.  Pe timpul misiunilor au fost asistate medical 595  persoane dintre care 564 adulți si 31 copii.

Au fost stinse 35 incendii, la locuințe particulare, anexe, autovehicule sau resturi vegetale și menajere.

Au avut loc 817 transporturi de persoane confirmate sau suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești sau domiciliu și 442 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus și a personalului ce încadrează autospecialele.

Pe timpul misiunilor au fost decontaminate 1239 persoane si 407 autospeciale la Punctul de decontaminare a Detașamentului de Pompieri Arad și 115 persoane si 35 autospeciale la Punctul de decontaminare de la Ineu.

Au mai fost desfășurate:  4 misiuni de descarcerare și 14 alte tipuri de misiuni. Detașamentul de Pompieri Arad a desfășurat 797 misiuni de intervenție, Detașamentul de Pompieri Ineu 358 misiuni de intervenție, Detașamentul de Pompieri Sebiș  – 158 misiuni de intervenție, Secția de Pompieri Bârzava – 124 misiuni de intervenție.

Echipajele de la subunitățile de intervenție au desfășurat 2025 misiuni de informare a populației privind respectarea regulilor de protecție individuala pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

În 19 cazuri la sosirea echipajelor de intervenție nu a mai fost necesară intervenția acestora, în 6 cazuri au fost întoarse echipajele din drum iar 4 au fost alerte false.

Recomandările redacției