situatiePeste 8.500 de arădeni angajaţi în industrie şi construcţii au fost concediaţi din toamna anului 2008 şi până spre finele anului trecut. Această statistică alarmantă a fost prezentată de site-ul Econtext.ro, într-o situaţie a scăderii efectivului de salariaţi, pe judeţe.
În anii de criză, sute de firme, dar şi fabrici şi companii mari au ajuns la faliment, consecinţele fiind concedierea a mii de angajaţi. Astfel, din septembrie 2008 şi până în septembrie 2012, Aradul a pierdut forţa de muncă a 8.516 angajaţi din sectorul construcţiilor şi al industriei.
Potrivit datelor provenite de la Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Arad, efectivul salariaţilor arădeni este în continuă creştere uşoară. În aceste condiţii trebuie spus că, în prezent creşte uşor şi numărul celor care muncesc în industrie şi construcţii. Cifrele oficiale arată că, în luna februarie a anului, în industrie şi construcţii lucrau un număr de 59.467 de salariaţi. Această cifră reprezintă aproape jumătate din efectivul salariaţilor arădeni, în situaţia provenită de la DJS Arad.

Recomandările redacției