Peste 800 de ridicări de autovehicule, în prima jumătate a anului

0
260

În primele 6 luni ale anului 2021 polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație au constatat și sancționat mii de situații privind oprirea și staționarea  autovehiculelor în locuri nepermise pe raza municipiului Arad.

„O parte dintre șoferii care au făcut imprudența ori au ignorat în mod voit prevederile Codului Rutier au avut neplăcuta surpriză să le fie ridicate autovehiculele pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu H.G. 1391/2006 regulamentul de aplicare a O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Neșansa de a li se ridica mijloacele de transport individuale a depins de prezentarea la locul contravenției înaintea utilitarei de ridicări sau de existența unor alte situații similare, constate în același timp de polițiștii locali”, au transmis cei de la DGPL Arad.

Prima jumătate a anului 2021 a fost plină pentru polițiștii locali cu atribuții de circulație și cele două echipaje de ridicări ale RECONS, context în care, au fost dispuse și operaționalizate 837 de ridicări autovehicule, în mod special din zona centrală și din imediata apropiere a piețelor agroalimentare  unde disconfortul creat celorlalți participanți la trafic a fost accentuat.

Nu puțini au fost conducătorii auto care, neținând cont  de semnalizarea rutieră, și-au plasat autovehiculele pe locurile special amenajate persoanelor cu handicap, fără a fi îndreptățiți a ocupa un astfel de loc. Aceștia au fost sancționațio pentru fiecare, cu amenda de 2.000 lei prevăzută de Legea 448/2006 (dispunându-se și măsura ridicării în 30 de astfel de situații).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.