„Sunt interzise petrecerile şi evenimentele private, precum mese festive, în spaţii închise sau deschise. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci. În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, precum şi pentru alte motive justificate prevăzute de lege. Pentru verificarea ordinului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere”, sună „urarea“ autorităților pentru noaptea dintre ani.

Oamenii legii vor fi pe stradă în noaptea dintre ani și vor amenda drastic arădenii care nu respectă restricțiile impuse de autorități. România va fi în stare de alertă în noaptea de Revelion, prin urmare trebuie respectate toate măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Deplasările sunt interise după ora 23:00 în toată țara și în noaptea de Revelion. După ora 23, este nevoie de declarație pe propria răspundere și un motiv întemeiat pentru a ieși pe stradă. Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise în noaptea dintre ani.

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să rămână acasă de Revelion, iar conform acestuia, persoanele care organizează petreceri în apartament o fac o e propria răspundere. Persoanele care nu respectă măsurile impuse de autorități pot fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.500 lei. În plus, s-ar putea alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Recomandările redacției