Reţeaua de ocupare Eures oferă câ­teva posibilităţi de reorientare profesio­nală pentru perioada următoare. Ofer­- tele de angajare de peste graniţă sunt anunţate de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad. Astfel, o companie din Finlanda caută muncitori necalificaţi în agricultură, iar cei care doresc să aplice la această ofertă pot lua legătura cu consilierul Eures, din cadrul AJOFM Arad.
Restul ofertelor anunţate pe portalul Eures în această perioadă se adresează de această dată persoanelor cu studii superioare. Spre exemplu, companiile din Olanda caută  ingineri specializaţi în mai multe domenii. Se vor recruta ingineri de proces, inginer de construcţii civile şi industrial, ingineri de proiect, ingineri me­canici şi seniori ingineri în utilaj tehnolo- gic. Trebuie menţionat că pentru fiecare din aceste oferte sunt ocupabile mai multe posturi. Pentru Suedia se caută cadre medicale – doctor în nefrologie şi reumatolog. În Lituania sunt disponibile câteva oferte de angajare pentru ingineri de aeronave şi mecanici în aviaţie.
Nu în ultimul rând, în Polonia se caută referenţi de validare de informaţii în limba română. Detalii cu privire la fiecare oferă se găsesc pe site-ul: www.eures.anofm.ro.

Recomandările redacției