peda 2Peste două sute de elevi  din cinci şcoli de prestigiu din Arad au participat zilele trecute pe terenul de sport al Colegiului Naţional Preparandia- „Dimitrie Ţichindeal” la un eveniment inedit, cu impact major în cadrul mani­festărilor incluse în săptămâna Francofoniei din România. Este un proiect naţional al Institutului francez din România, intitulat Haikunoi2015 – Picnic Poetic, implementat în oraşul nostru cu sprijinul lui Guillaume Dujardin, de la Institutul francez din Timişoara, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean  Arad, prin Laura Nădăban, inspector şcolar de specia­litate.
Conform acestui proiect, în aceeaşi zi, la aceleaşi ore, elevi, studenţi, profesori, reprezentanţi  ai nouăsprezece oraşe din România au fost invitaţi să  posteze haikuri în limba franceză pe o pagină special creată în acest sens, dar şi pe conturile personale de facebook.
„Elevii  de  la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, Colegiul Naţional Preparandia – „Dimitrie Ţichindeal”, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”, Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”, îndrumaţi de profesoarele Laura Putnic, Diana Voinescu, Claudia Dragoş, Ştefania Vlad, Adriana Filip, Lucia Ungur, Mihaela Radu şi Gina Vasilescu, au fost extrem de receptivi  şi s-au implicat cu entuziasm în acest eveniment inedit. La proiect au mai participat Camelia Gintaru şi Délia Crăciun“, a declarat Laura Nădăban, inspector şcolar pentru limbi moderne.

Recomandările redacției