marionetePe scena Teatrului de Marionete din Arad va fi jucat duminică spectacolul „Pinocchio”-3D, în regia lui Radu Dinulescu, un spectacol care a avut premiera în cadrul ediţiei din anul 2012 a Festivalului Internaţional de Artă a Animaţiei Euromarionete, la ora respectivă fiind o noutate în arta animaţiei din ţară şi chiar din străinătate,  prin îmbinarea mânuirii marionetelor cu fire şi a tehnicii filmului tridimensional.

Cei care au făcut acest experiment sunt regizorul Radu Dinulescu şi scenograful belgian Armand Richelet Kleinberg, cei doi testând pentru prima dată această abordare inovatoare în spectacolul „Tovarăşul de drum“. „Pinocchio”a început apoi să îi cucerească pe cei mai mici dintre spectatori, de pe scene din ţară şi de peste hotare, la realizarea lui aducându-şi aportul Sanda Mitache (costumele) şi Nelu Pitic (realizatorul decorului şi al marionetelor).

Actorii care vor da viaţă personajelor acestui minunat spectacol sunt Carmen Mărginean, Adina Doba şi Cristian Bordaş.

Cei mici sunt aşteptaţi, aşadar, pe 9 martie, la ora 11,00, la Teatrul de Marionete, pentru a urmări acest spectacol deosebit.

Recomandările redacției