Un bărbat din judeţul Buzău a încercat să introducă în ţară un pistol cu gaz şi muniţia aferentă acestuia, fără a poseda autorizaţiile necesare.

Luni dimineaţa, în jurul orei 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Marian A., în vârstă de 33 ani, din judeţul Buzău, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în România.

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit, în interiorul unei genţi de damă de culoare neagră, un pistol cu gaz, marca Colt Double Eagle, fabricat în Germania, cu un încărcator în care se aflau opt cartuşe, pentru care cel în cauză nu poseda autorizaţiile necesare.

În cadrul cercetărilor, şoferul a declarat că pistolul şi muniţia aferentă nu îi aparţin şi că a primit geanta în Suedia de la un cetăţean român, pentru a o transporta până în Buzău.

„Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au reţinut pistolul şi muniţia aferentă, în vederea confiscării, iar cetăţeanului român i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul savârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a declarat agent şef adjunct de poliţie, Adelina Limban.

Recomandările redacției