bagnisVremea nu a mai ţinut cu tenisul iar, ieri, turneul challenger de la Arad a fost întrerupt pentru câteva ore din cauza ploii. Primele meciuri din optimile probei de simplu s-au disputat dimineaţă, la baza Activ, cel mai interesant joc aducându-i faţă în faţă de câştigătorul precedentei ediţii a BRD Arad Challenger, argentinianul Facundo Bagnis şi croatul Antonio Veic. Sud-americanul s-a impus în două seturi, 6-1, 6-4 şi s-a calificat fără mari emoţii în sferturi, unde îl va înfrunta pe spaniolul Pere Riba, care a trecut tot ieri, în optimi, de americanul Bradley Klahn, 6-4, 6-4.
Un alt argentinian, Guido Andreozzi, a făcut şi el pasul spre primii opt, după ce l-a învins cu 6-1, 7-6 (5) pe brazilianul Fabiano De Paula. Surpriza zilei a fost furnizată de francezul Jonathan Eysseric, locul 236 ATP, care l-a depăşit în două seturi, 7-6 (1), 6-3, pe favoritul doi al turneului, conaţionalul Guillaume Rufin, locul 98 ATP. BRD Arad Challenger, turneu dotat cu premii în valoare de 30.000 de euro plus ospitalitate, rămâne astfel fără primii doi favoriţi ai turneului, după ce neamţul Tobias Kamke, al 72-lea jucător al lumii, s-a retras din cauza problemelor medicale.
Din cauza ploii, programul a fost decalat, iar cele mai aşteptate meciuri din optimi, Copil vs. Melzer (Austria) şi Ungur vs. Crivoi, erau programate aseară, în nocturnă (n.n. nu au început până la închiderea ediţiei). Vom reveni cu rezultate şi reacţii în ziarul nostru de sâmbătă.

Recomandările redacției