utalucChiar dacă nu a făcut un meci prea bun, în special la finalizare, „Bătrâna Doamnă” a adăugat trei puncte importante în clasament la finalul disputei cu Luceafărul Oradea. „Alb-roșii” s-au jucat cu ocaziile pe tot parcursul partidei, ratând inclusiv din 3 metri, prin Neagu, care se afla cu toată poarta goală în față. Pe final, oaspeții au forțat puțin, dar tot arădenii au fost cei care au marcat în minutele de prelungire.
Adrian Falub a început cu o formulă ceva mai ofensivă, lăsându-l pe Mărginean pe bancă și intruducându-l din primul minut pe eroul partidei cu FC Olt, Claudiu Oara. Acesta a fost folosit extremă stângă, iar Laso a coborât în centrul liniei mediane. Și Sindou Dosso, autorul pasei pentru fostul alba-iulian, și-a făcut loc în centrul atacului, în locul lui Silvășan. Ene și Monac sunt juniorii echipei, în timp ce la acest capitol oaspeții s-au bazat din start pe Bogdan și Mintaș. Letan a fost funaș dreapta în locul suspendatului Muntean, iar Cura – improvizat fundaș central de Florin Farcaș.
Arădenii au început în atac și, în minutul 3, Laso a executat o lovitură liberă de pe dreapta exact pe capul lui Monac, care a reluat previzibil pe direcția lui Paul. Dosso și Laso au fost opriți prin două semnalizări de offside contestate de gazde, însă gazdele au rămas în poziții ofensive. În minutul 15, Laso i-a dat o pasă pe culoar lui Dosso, care l-a driblat și pe Paul ieșit la 30 de metri de propria poartă, dar ivorianul a reluat cu dreptul pe lângă. Dar cea mai mare ocazie utistă s-a născut în minutul 18. Monac a trecut în viteză de Achim pe dreapta, a pasat excelent în fața porții, de unde Neagu a luftat incredibil, cu toată poarta în față. Cu fundașii la mijlocul terenului, gazdele au atacat cu toate liniile, însă după minutul 20 ritmul a scăzut, iar vizitatorii nu au mai riscat ca în primele minute. Desfășurarea partidei s-a schimbat puțin și fiindcă Letan a trecut în centrul defensivei, iar Cura a trecut la închidere, alături de O. Ghilea. Svarczkopf l-a atenționat pe Amadio cu un șut ce a trecut un metru peste poartă, pentru ca imediat, în minutul 38, Feussi să reia cu capul peste poartă centrarea bună a lui Neagu. Cu două minute înainte de pauză, Portarul oaspeților, Paul s-a prăbușit la pământ, resimțindu-se încă după duelul cu Dosso și a fost înlocuit cu Sălăjan. În primul din cele trei minute de prelungire a reprizei, Feussi a centrat de pe dreapta, dar Oara a reluat din mijlocul careului în blocaj. Același utist a trimis cu capul puțin peste poartă o nouă centrare a lui Patrice Feussi și scorul a fost alb la pauză.
Repriza secundă s-a reluat fără alte schimbări în cele două „garnituri”, dar cu UTA din nou în atac. Și, în minutul 48, Dosso a fost anticipat în ultimul moment de Letan din poziție clară de gol, iar din cornerul rezultat Ene a trimis cu capul în transversală, iar Sălăjan a reținut apoi reluarea de la colțul scurt a lui Monac. În cele din urmă, a căzut și golul. O centrare de pe dreapta a lui Laso l-a găsit pe Dosso pe linia porții, la colțul lung și ivorianul a înscris cu ajutorul barei transversale: 1-0 (min. 53). În minutul 57, și-a făcut debutul la UTA și fostul stelist, Vali Badea, care l-a înlocuit pe autorul golului. Noul vârf al „alb-roșiilor” s-a remarcat imediat cu o centrare covrig în careu, pe care Oara a reluat-o din cădere pe lângă poartă. Treptat, orădenii au ieșit la joc și Svarczkopf a tras puternic de la 20 de metri, dar Amadio a respins balonul. Arădenii au revenit imediat în atac și Oara a trecut și de Sălăjan în careu, dar și-a închis unghiul, iar Mintaș a respins balonul pe scria 2-0 de pe linia porții. Tânărul Pantea a irosit un balon interesant pentru Luceafărul, centrând pentru nimeni în locul unei finalizări, același lucru fiind valabil la următoarea fază și pentru Feussi. În ultimul minut de joc, G. Bogdan a luat cartonaș roșu, după ce l-a faultat pe Godfred din postură de ultim apărător în jumătatea de teren adversă. Laso scăpase singur spre poarta lui Sălăjan. Același argentinian avea totuși să marcheze în cel de-al treilea minut de prelungire din lovitură de la 11 metri, obți­nută de Badea în duel cu Letan. 2-0, rezultat final.
Formații:
UTA: Amadio – Ene, Gligor, Siminic – Feussi, Laso, Kovacevic, G. Neagu – Monac (min. 69 – Godfred), Dosso (min. 57 – Dosso), Oara (min. 76 – Silvășan). Antrenor: Adrian Falub
Luceafărul: Paul (min. 43 – Sălăjan) – Letan, Mintaş, Cura (min. 72 – Pantea), Achim – O. Ghilea (min. 57 – S. Pop), Bogdan, Svarczkopf, Ianc, Neaga – Popescu. Antrenor: Florin Farcaș
Arbitri: Dragoș Istrate (București) – Gero Szabo și Monica Rigo (ambii din Cluj). Rezervă: Florin Anca (Hunedoara).
Cartonașe galbene: Oara – min. 25 / Mintaș – min. 2, S. Pop – min. 60, Pantea – min. 87, Mintaş – min. 90+3
Cartonașe roșii: G. Bogdan – min. 90, Mintaş – min. 90+3 (ambii de la Luceafărul)
Observatori FRF: Mircea Daraban (Sibiu) și Constantin Pintilie (Rîmnicu Vâlcea)

Recomandările redacției