Partidul Național Liberal Filiala Arad a prezentat astăzi documentul intitulat „Manifest pentru Aradul liberal”, un apel către arădeni pentru conștientizarea importanței alegerilor din 6 decembrie pentru județul Arad.
Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, primarul Municipiului Arad, Călin Bibarț, împreună cu o parte din candidații PNL Arad la alegerile pentru Parlamentul României, au citit astăzi Manifestul pentru Aradul liberal, un document care face apel la valorile liberale pe care arădenii le-au arătat de-a lungul celor peste 30 de ani de democrație.
„Județul nostru și-a afirmat permanent vocația de dreapta. Această opțiune politică este expresia valorilor și a lucrurilor în care cred arădenii: hărnicia și spiritul gospodăresc, respectul pentru libertățile individuale, spiritul de inițiativă, capacitatea inovativă, setarea pe noutate și progres.”, a transmis Iustin Cionca arădenilor, amintind de opțiunile politice de dreapta ale arădenilor.
„Iată de ce am fost mereu, fiecare dintre noi și împreună, un județ întreg, în fruntea transformărilor bune pentru România: ruptura de comunism, susținerea economiei de piață, promovarea principiilor statului de drept și a valorilor democra­tice, aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană.”, a mai spus președintele Cionca.
Primarul Călin Bibarț a făcut și el referire la încre­derea pe care i-au acordat-o arădenii pe 27 septembrie și la faptul că, la rândul lui, are încredere în echipa de candidați: „Vreau să vă garantez că valorile liberale în care cred și pe care le-am pus la dispoziția arădenilor din momentul în care am intrat în administrația pu­blică se regăsesc deopotrivă la tânăra echipă de candidați pe care PNL Arad o aruncă în luptă pentru viitorul Aradului.”
Călin Bibarț a explicat de ce este nevoie ca arădenii să vină la vot și să susțină candidații PNL la aceste alegeri: „Iubesc Aradul, așa cum și voi îl iubiți, și am, împreună cu toți colaboratorii mei, cu consilierii locali liberali, o serie de proiecte la care ținem foarte mult și despre care știm că vor conduce, în cele din urmă, la modernizarea completă a Aradului. Pentru ca aceste proiecte să ajungă la maturitate și să fie implementate cât mai repede, este însă nevoie de surse de finanțare.”
În final, primarul Aradului le-a transmis arădenilor garanții privind siguranța votului din 6 decembrie: „Urmează patru ani decisivi pentru România, pentru noi toți, și pentru asta trebuie să mergem pe 6 decembrie să votăm. Vreau să vă garantez că siguranța votului va fi prioritară pentru noi, la primărie, și pentru instituțiile care au atribuții în acest sens. Vor fi impuse măsuri stricte de protecție, vom vota în siguranță și vom avea Parlamentul liberal pe care îl dorim și pe care îl merităm.”
Candidatul PNL pentru Senat, Ioan Cristina, și candidații pentru Camera Deputaților, Glad Varga, Sergiu Bîlcea și Lazăr Faur, au vorbit și ei despre importanța alegerilor, despre spiritul liberal de care au dat dovadă arădenii dintotdeauna și despre nevoia de susținere a proiectelor locale, din Parlament și din partea Guvernului României.
„Avem acum primari și consilii județene liberale peste tot. Proiecte există, se lucrează la ele, mai e nevoie de finanțare. Dacă românii ne vor acorda încrederea, dacă județul nostru obține un scor bun pe 6 decembrie, vom avea acces la fonduri de peste 1 miliard de euro, aproape 2 miliarde de euro. Și asta doar pe proiectele existente”, a spus Sergiu Bîlcea, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, candidat la Parlamentul României pentru un post de deputat.
În încheiere, Manifestul pentru Aradul liberal sintetizează mesajul pe care documentul îl transmite tuturor arădenilor: „Facem un apel către toți susținătorii noștri, către toți cei care reprezintă cu mândrie și cinste Aradul liberal, să vină într-un număr cât mai mare la vot și să susțină echipa care se angajează să dezvolte România și județul nostru!”
Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus
Publicitate SRL, cod mandatar 11200025 Tiraj 1260

Recomandările redacției