Peste 30 kg de haşiş şi marijuana, confiscate de poliţia cantonului Fribourg şi stocate într-un depozit, au fost furate de indivizi neidentificaţi, a anunţat poliţia elveţiană marţi, potrivit AFP.

Furtul, comis la sfârşitul anului 2012, nu a fost descoperit decât la jumătatea lunii martie a.c., a adăugat poliţia, precizând că o anchetă este în curs.

Concret, poliţia cantonală a constatat în 13 martie că 28,6 kg de haşiş şi 4,8 kg de marijuana, provenind din confiscări efectuate în trei cazuri diferite, fuseseră furate dintr-un depozit situat la Chatillon, în apropiere de Fribourg.

În 5 decembrie 2012, poliţia cantonală a descoperit că o gratie a unei ferestre din spatele clădirii fusese tăiată. Poliţia a conchis că infractori necunoscuţi au încercat să pătrundă în imobil, dar nu au reuşit.

Responsabilul administrativ al obiectelor confiscate, revenit la lucru în februarie după un concediu medical de mai multe luni, a remarcat că unele obiecte fuseseră deplasate, dar nu a constatat efracţia. El nu a descoperit dispariţia drogurilor decât în 13 martie, când a vrut să le supună unor analize.

În fine, depozitul prădat avea sistemul de alarmă întrerupt ‘din motive tehnice’ în momentul jafului.

 

 

Sursa: Agerpres International

Recomandările redacției