sectieLocatarii din Cartierul Micălaca se pot simţi acum în siguranţă. Secţia de Poliţie numărul 2, din cadrul Poliţiei Municipiului Arad a fost inaugurată, ieri, la orele prânzului. În prezenţa oficialităţilor din Arad şi după ce  un preot a ţinut o scurtă slujbă, a fost tăiată panglica, iar secţia de poliţie a devenit funcţională.
Noua secţie de poliţie este la îndemâna turoror arădenilor care locu­iesc în zonă, sediul fiind amplasat chiar pe Calea Radnei, la doar un pas de Poliţia Locală. Spaţiul în care îşi desfăşoară acum activitatea o parte dintre poliţiştii arădeni aparţine Poliţiei Municipiului, iar lucrările de renovare şi modernizare au demarat în urmă cu trei ani de zile. S-au finalizat de curând. Acum totul este complet mobilat şi utilat, pregătit pentru a-i primii pe arădenii care se confruntă cu probleme ce necesită intervenţia oamenilor legii.
„Secţia de Poliţie numărul 2 din cadrul Poliţiei Municipiului Arad a reprezentat un proiect pentru care conducerea IPJ Arad a luptat mult pentru a-l vedea finalizat, mai ales ca necesitate a ei, într-unul dintre cele mai aglomerate cartiere ale Aradului. Ea practic funcţionează de patru ani de zile, însă şi-a avut sediul în incinta clădirii IPJ Arad”, a precizat comisar şef de poliţie Ioan Tamaş, şeful IPJ Arad.
Lucrările au fost finalizate cu sprijinul autorităţilor publice locale, dar şi cu fonduri primite de la Ministerul Afacerilor Interne. Cei aproximativ 50.000 de locuitori ai Cartierului Micălaca vor fi ajutaţi de cei 40 de poliţişti specializaţi în domeniul ordine publică, investigaţii criminale şi poliţie de proximitate. Secţia de poliţie va fi condusă de către subcomisarul de poliţie Alin Budihală.
Conducerea IPJ Arad speră ca prin inaugurarea noului sediu din Cartierul Micălaca să aducă un nivel de confort mai mare în zonă prin creşterea nivelului de siguranţă pe stradă, dar şi prin vizibilitatea poliţiştilor.

Recomandările redacției