Zestrea moştenită de la actuala clasă politică, de orice culoare ar fi ea, este falimentară pentru societatea românească: economia este la pământ – singurul lucru care ţine România pe linia de plutire este împrumutul de la băncile externe, care împovărează şi mai mult nivelul de trai al populaţiei, forţată să plătească pe viaţă datoriile lăsate de către toate guvernele perindate prin fruntea ţării; sistemul sanitar este în pragul colapsului: angajaţii insuficienţi, abia fac faţă avalanşei de cazuri, foarte mulţi alegând să părăsească ţara pentru un loc mult mai bine plătit şi mai bine asigurat în străinătate; aparatura medicală din spitale este inexistentă, iar acolo unde există este învechită, ori nu există specialişti care să o folosească; cu toate astea, enorm de mulţi bani ajung în acest sistem, majoritatea pierzându-se în nişte gigantice găuri negre care nu au fost rezolvate nici după 30 de ani de la Revoluţie; de asemenea, şpaga din spitale, condiţionarea pacientului de sume de bani, există în continuare, în fiecare spital din această ţară; toţi politicienii vremelnici se laudă cu investiţii uriaşe în infrastructura spitalelor, dar acestea ard peste pacienţi; sistemul pensiilor este şi el la pământ, angajaţii care se află acum în câmpul muncii nefiind siguri dacă vor mai putea beneficia de nişte bani după o viaţă întreagă de muncă; infrastructura este insuficient dezvoltată; industria autohtonă este acoperită în totalitate de buruieni – toate fabricile care au înregistrat o productivitate pe timpul comunismului au fost fie vândute pe bucăţi, fie puse pe butuci; românii nu mai produc nimic, totul se cumpără de afară; agricultura este insuficient dezvoltată, sistemul de irigaţii fiind înfundat bine în pământ, la fel cu aproape orice alt sector din societatea românească: economia, industria, cultura, învăţământul, sportul etc.
Îndepărtarea de valorile creştine, batjocorirea familiei, a bisericii şi a reprezentanţilor acesteia, înlăturarea Sfintei Scripturi din societatea românească a devenit un adevărat crez pentru mulţi politicieni de astăzi.
Lipsa unei viziuni a actualei clase politice şi a celor care o reprezintă, fie că vorbim despre PNL, PSD, USR, PMP, UDMR, PDL, PPDD sau orice alt partid care s-a mai aflat prin Parlamentul României în ultimii 30 de ani, a adus România în stadiul jalnic în care se află acum.
Una dintre principalele cauze o reprezintă calitatea umană a celor care fac politică. La fel de gravă este însă şi pasivitatea, „statul deoparte“ al celor capabili să facă ceva, dar care nu fac nimic.
Clasa politică românească are nevoie de o resetare. De noi oameni, de altă calitate, care au reuşit în domeniile lor de activitate şi care ar putea aduce o schimbare în bine a actualei societăţi. Avem nevoie de implicarea unor astfel de oameni, de ideile lor şi de experienţa lor de succes. Sunt oameni în România care au reuşit, care sunt inovatori în domeniile lor şi de care societatea are mai multă nevoie ca oricând.
Un astfel de om este Ovidiu Palcu, candidat din partea Alianţei Renaşterea Naţională, pentru un loc de deputat în Parlamentul României. De profesie economist, a intrat în lumea afacerilor la începutul anilor 2000, reuşind să pună bazele unui grup de societăţi comerciale cu activitate în domeniul cons­- trucţiei de infrastructură rutieră, apă, canalizare, poduri şi autostrăzi.
Cifra de afaceri a grupului Inteco Holding a crescut constant, ajungând ca serviciile companiei să fie recunoscute atât pe plan local cât şi internaţional. Seriozitatea, calităţile de bun manager şi darul natural de a strânge oameni de valoare în jurul său, au făcut ca afacerile grupului să se extindă şi în domeniul agricol, unde holdingul deţine o livadă de meri bio, cât şi în domeniul viticulturii unde are mai multe hectare de vie.
Grupul omului de afaceri arădean de firme excelează şi în domeniul imobiliar, acesta având construit în Timişoara un complex rezidenţial la cele mai înalte standarde. De asemenea, grupul deţine un complex de fitness binecunoscut în Arad, Panoramic Gym, care îşi doreşte să ofere şi să promoveze în societate un stil de viaţă sănătos.
Îl cunosc destul de bine pe omul Ovidiu Palcu, astfel încât să spun despre el că este foarte discret cu latura sa de om creştin şi filantropică. Şi din respect, nu am să vorbesc aici despre această latură a sa, limitându-mă doar la a spune că învăţăturile Bibliei au fost şi sunt pentru omul Ovidiu Palcu cheia succesului său în viaţă, la care se raportează mereu.
De aceea cred că a sosit vremea unor oameni ca Ovidiu Palcu să intre în politică, care sunt în acelaşi timp profesionişti în activitatea lor. Astfel de oameni intră în politică, nu pentru a lua, ci pentru a oferi, ca o obligaţie morală faţă de Ţara sa, pe care să o lase moştenire copiilor noştri! Singur, însă nu are cum să reuşească. Este nevoie şi de noi, de votul nostru, al celor care s-au săturat de ce am avut până acum şi care ne dorim o schimbare. Una autentică şi valoroasă!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Recomandările redacției