Peste şapte milioane de alegători au votat acum un an pentru a scăpa de Traian Băsescu şi tot sistemul lui ticăloşit, iar în 9 decembrie, 60 la sută din cei prezenţi au mers pe aceeaşi carte şi au votat USL. Oamenii aveau aşteptări mari, mai ales după 9 decembrie, iar votul lor nu a fost dat pentru că Ponta sau Antonescu ar fi extraordinari, ci tocmai pentru a scăpa de acest sistem patronat de Traian Băsescu şi baronii săi, Udrea, Anastase, Flutur, Oltean, Falcă etc.
Din păcate, speranţele celor 7,4 milioane de cetăţeni care acum un an votau împotriva lui Traian Băsescu au cam fost înşelate. Cel puţin până acum. Oamenii s-au schimbat, dar mare parte din ce s-a promis în ultimul an a fost uitată cu seninătate de actuala coaliţie de guvernare, iar sistemul ticăloşit al lui Traian Băsescu trăieşte în continuare, bine merci, iar USL îi pune ideile în practică cu şi mai mare entuziasm ca PD-L. Dacă acum un an şi jumătate cei de la USL înfierau cu mânie proletară regionalizarea, astăzi ies să ne spună că de fapt am ne-au păcălit, iar regionalizarea e bine să fie făcută. Ne aducem aminte cum în iunie 2011, deputatul Calimente îi îndemna pe arădeni să se strângă o sută de mii şi să protesteze în faţa Palatului Cotroceni împotriva regionalizării şi a stabilirii capitalei de vest la Timişoara. Astăzi, când situaţia este la fel, când tot Timişoara va fi centrul regiunii, n-am mai auzit ca cineva de la USL, chiar Calimente, să ceară arădenilor să iasă în stradă şi să protesteze în faţa Guvernului sau al Sena­tului condus de Crin Antonescu.

Aceeaşi situaţie o avem în pri­vinţa gazelor de şist. Pe vremea PD-L, însuşi Ponta ne explica dezastrul ecologic pe care îl vor provoca gazele de şist, pentru ca după un an de zile să semneze cu mânuţa lui un HG care dă liber la exploatare. Şi la Arad au luat poziţie acum un an cei de la USL, spunând că PD-L ne dă cancer la robinet, iar astăzi tac chitic, ascunşi sub fustele guvernării.
Nu mai vorbim de taxa auto, des­pre care se spunea că va fi scoasă şi a fost de fapt introdusă una nou, mai mare şi pe care o vor plăti şi cei care au adus maşini acum zece ani. Nu mai vorbim de privatizările companiilor de stat şi managementul privat la aceste companii, unde USL a trecut de la „nu ne vindem ţara“ la „e unica soluţie“. Mai amintim că în toată România nu s-a mai găsit un alt şef la DNA decât Codruţa Kovesi, aceeaşi promovată de Băsescu şi PD-L, iar adjuncţi la Parchetul General, şeful la DIICOT şi adjuncţii acestuia sunt oamenii care au fost pe funcţii şi până în 2013, adică tot oamenii PD-L. Să mai amintim cum criticau Ponta şi Antonescu forfetarul care a închis zeci de mii de firme, ca acum să vină conservatoarea Grappini să ne spună că va fi reintrodus? Sau putem vorbi de supraimpozitarea salariilor mari, o măsură comunistă promovată de Băsescu-Boc, care acum găseşte ecou şi în programul Ponta-Antonescu.
Cei de la USL au arătat, până la alegerile din decembrie 2012, că ştiu care sunt problemele românilor. Că pot vorbi aceeaşi limbă cu oamenii de rând, şi în privinţa justiţiei, şi în privinţa nivelului de trai, al salariilor, pensiilor, şi în privinţa măsurilor economice cum e forfetarul, şi în privinţa privatizărilor. Numai că, o dată văzuţi cu sacii în căruţă, cei de la USL şi-au pierdut memoria şi fac exact aceleaşi lucruri pentru care PD-L a fost atât de hulit şi pentru care au plătit cu vârf şi îndesat. De fapt, de la alegerile din decembrie 2012 s-au schimbat doar politicienii care conduc. Programele au rămas aceleaşi, ideile proaste sunt la fel de apreciate şi de bine puse în practică, justiţia e la fel de opresivă (vezi cazul Antena 3, unde CSM vrea să facă o anchetă pentru că are curajul să ia atitudine). Iar fraierii care au ieşit la vot mai stau patru ani pe margine şi-i înjură pe politicienii care conduc după bunul plac, împotriva intereselor şi dorinţelor românilor. Dar, bineînţeles, pentru liniştea ţării, pentru stabilitate economică, pentru că aşa vor partenerii europeni, pentru a întări statul de drept.

Recomandările redacției