radar autostradaȘoferii care au trecut în weekend pe autostrada A1 au avut de-a face cu radarele în casacadă amplasate de polițiști. Astfel, cei care nu au respectat regulile de circulație și mai ales res­tricțiile de viteză s-au ales cu amenzi usturatoare, iar unii dintre ai au rămas și fără permise de conducere. Autostrada Arad-Timişoara are mai multe restricţii de viteză, iar pe unele porțiuni chiar şi de 80 de kilometri la oră. Restricțiile au fost impuse din cauza faptului că acest tronson de auto­stra­dă nu este gata în totalitate. Agenții de la Poliția Autostrăzii au acţionat și în zonele unde se poate circula cu 100 şi 130 la oră. O parte dintre șoferii opriți s-au luat la ceartă cu polițiștii. Restric­țiile de viteză vor rămâne pe auto­stradă până când se va face receptia finală. „Lucrătorii Biroului Poliției Autostrăzi Vest desfășoară o acțiu­ne de combatere a regimului legal de viteză cu toate aparatele radar din dotare care sunt postate în cascadă. În cadrul acțiuni și sub sloganul «România alege viața» sunt sancționați conducătorii auto care depășesc limita legală de viteză pe această autostradă. Am avut atât conducători auto care au depășit acestă limită de viteză cât şi corecţi”, spune co­misar şef Teodor Tudur, şeful Poliţiei Autostrăzi vest. Unele persoa­ne au fost prinse și cu viteză de peste 150 de kilometri la oră în condițiile în care limita era la 100 kilometri pe oră.
Poliţiştii au depistat un şofer care a avut până acum zece dosare penale pentru conducere fără permis şi care conducea pe autostradă fără permis. În aceste condiţii, bărbatul s-a ales cu un nou dosar penal.
Arădeanul în cauză a mai fost oprit şi sancţionat pentru fapte similare în Mehedinţi, Mureş, Timiş, Salonta şi, de mai multe ori, în Arad.
(C.U.; C.G.)

Recomandările redacției