Autoritățile au efectuat mai multe percheziții, pentru a depista cazurile de contrabandă. Au fost efectuate 22 de percheziții în total, la noi în județ și la Ilfov. Mii de pachete de țigări netimbrate au fost găsite,care, bineînțeles, au fost confiscate.

Peste 800.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad și Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în urma a 22 de percheziţii domiciliare, efectuate în județele Arad şi Ilfov.

În cadrul dosarului penal sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 41.849 de pachete cu ţigări netimbrate, conţinând 836.978 de ţigări provenite din contrabandă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la 684.335 de lei.

În cauză, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 10 persoane.

Față de patru  persoane a fost luată măsura reținerii, pentru 24 ore, urmând a fi prezentate Parchetului Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă. Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni  Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R. şi polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad și Ilfov.

Acțiunea a fost realizată în cooperare cu Direcţia Regională Vamală Bucureşti.

Trebuie  precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandările redacției