absentiAcesta este numărul elevilor legitimaţi în urma controalelor poliţiştilor de proximitate desfăşurate în primele trei luni ale anului.
Aşadar, în decursul primului trimestru al anului 2013, la nivel judeţului au fost desfăşurate de către poliţiştii de proximitate 174 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi pentru supravegherea traseelor de deplasare a elevilor. Cu această ocazie au fost legitimate 400 de persoane şi au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991, care se referă la ordinea publică şi conduita socială.
„Poliţiştii au organizat 46 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, în cadrul cărora 343 de elevi au fost depistaţi în timpul orelor de curs, în parcuri ori diferite localuri” – a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Camelia Tuduce.
În primele trei luni ale acestui an, poliţiştii arădeni au efectuat şi 26 controale la unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ.
Claudia Gavra

Recomandările redacției