traficPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat o persoană, conducând un autovehicul, fără a poseda permis de conducere.
În data de miercuri, 29 mai, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Vasile Ciprian T., în vârstă de 36 de ani, din judeţul Cluj conducând un autoturism marca « Rover » înmatriculat în Franţa.
Cu ocazia controlului de frontieră persoanei respective i s-a solicitat să prezinte la control pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a declarat că permisul de conducere i-a fost distrus în demolarea locuinţei temporare, unde locuia în Franţa, motiv pentru care acesta a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate prin Punctul de Contact Oradea a rezultat faptul că susnumitul nu poseda permis de conducere. „Persoanei în cauză i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.
De asemenea, poliţiştii rutieri au efectuat, în ultimele 24 de ore, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 313 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.700 de lei. Dintre acestea, 72 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 55 pentru lipsa centurii de si­gu­ranţă şi pentru neacordare de prio­ritate. În cadrul acţiunii au mai fost sancţionaţi 45 pietoni care au traversat neregulamentar. De asemenea, au fost reţinute 10 permise de conducere şi cinci certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat principalii suspecţi în cazul unei distrugeri provocate unui autovehicul, parcat pe Calea Timişorii.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 29 spre 30 mai, în jurul orei 00.45, Sebastian T., de 30 ani, şi Radu D., de 26 ani, ambii din Arad, au distrus luneta unei rulote aparţinând lui Ancuţa Ş. Pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
(C.G.)

Recomandările redacției