lemnIJP Arad a organizat mai multe acţiuni în weekend, printre care şi veri­ficarea societăţilor de prelucrare a materialului lemnos, unde au depistat mai multe nereguli şi 11 infracţiuni.
În zona oraşului Sebiş s-a acţionat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților cu material lemnos, în acest sens fiind verificate 11 societăţi comerciale care desfășoară activități de depozitare și prelucrare material lemnos. Poliţiştii au controlat 27 de autovehicule care au efectuat transport de material lemnos şi şapte exploatări forestiere verificate.
„Au fost constatate 11 infracţiuni, fiind întocmite trei dosare de cer­cetare penală sub aspectul să­vâr­şirii infracţiunii de evaziune fiscală, alte trei sub aspectul săvâr­- şirii infracţiunii de fals, tot atâtea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, unul pentru tăiere ilegală arbori şi unul pentru furt de material lemnos”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.000 de lei. Au fost confiscați 25 metri cubi de lemn de lucru şi 12 metri cubi de cherestea rășinoasă, în valoare de 12.000 de lei.
(C.G.)

Recomandările redacției