inselatUn bărbat de 36 de ani, din Lipova, a fost prins de poliţişti după ce ar fi înşelat mai mult de zece persoane, promiţându-le că le vinde sau cumpără autovehicule din străinătate, contra unor sume de bani pe care aceştia nu le-au mai primit înapoi. De asemenea, promisiunile bărbatului nu au fost îndeplinite. Acesta a obţinut sume mari de bani de la cei înşelaţi. Pe parcursul a doi ani, bărbatul a promis mai multor persoane că le aduce maşini, cumpărate din străinătate la preţ de chilipir şi că le înmatriculează, sau, altora le-a promis că le vinde maşinile, obţinând un preţ bun. A promis, de asemenea, încheierea asigurărilor şi a verificărilor tehnice.
Poliţiştii Secţiei nr. şapte de Po­liţie Rurală Lipova au reţinut un bărbat suspectat că a înşelat, prin diferite mij­loace, 14 persoane, creând un preju­diciu de aproximativ 4.000 de euro şi 9.500 de lei. „Din cerce­tările efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în perioada 2011-2013, Daniel C., în vârstă de 36 de ani, din Lipova, a promis mai multor persoane că le aduce din stră­inătate, le înmatriculează, ori le vinde sau cumpără autovehicule, în schimbul unor sume de bani, promisiuni care, după încasarea banilor nu au mai fost onorate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce.
De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că bărbatul a promis că încheie împuterniciri, asigurări şi verificări tehnice pentru autoturisme înmatriculate în Italia şi Bulgaria, iar după ce a primit anumite sume de bani, acest lucru nu s-a materializat.
Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti şi în cursul zilei de azi va fi prezentat magistraţilor de la Judecătoria Lipova, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale, şantaj şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr expirat. Poliţiştii continuă cercetările.
(C.G.)

Recomandările redacției