masinaUn autoturism de lux, declarat furat în Anglia, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră arădeni. Maşina era condusă de un român, care încerca să o introducă ilegal în ţară. Şoferul a încercat să intre în România pe la Nădlac. Cu ocazia controlului de frontieră, i s-a solicitat să prezinte la control pe lângă documentele de iden­titate şi documentele autoturismului. Poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de înmatriculare prezentat a suportat corecturi în câmpurile refe­ritoare la proprietarul autoturismului, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.
„La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Marinica T. în vârstă de 53 de ani, din judeţul Bacău conducând un autoturism marca «BMW», înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că autoturismul marca BMW X5 figurează ca fiind furat din Marea Britanie”, a precizat agent prin­cipal de poliţie Adelina Limban, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Având în vedere cele descoperite, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Nădlac până la finalizarea cercetărilor. Şoferului i s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de complicitate la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției