Au avut nevoie doar de două zile în care au desfășurat controale, mai exact intervalul 29-30 noiembrie 2019, iar polițiștii locali au sancționat trei dintre agenții economici care dețin restaurante și baruri ce desfășoară permanent activități de organizare evenimente în zona comercială a Ștrandului „Neptun”.

Proprietarii acestora au fost sancționați contravențional de către polițiștii locali ai Biroului Activitate și Control Comercial pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate amenzi în cuantum de 7.500 de lei, unor agenți economici aflați la prima abatere.

În caz de neconformare, agenții economici pot fi sancționați în continuare până la intrarea în legalitate, cu amenzi în cuantum mărit, putând de asemenea să se ajungă chiar și la aplicarea măsurii complementare de suspendare a activității.

În perioada următoare, controalele tematice în acest sens vor fi continuate de către polițiștii locali în cazul tuturor agenților economici care derulează activități de alimentație publică în zona comercială a Ștrandului „Neptun”.

Potrivit legii, „Solicitanţii autorizaţiei de funcţionare, autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică sau ai avizului pentru orarul de funcţionare au obligaţia de a depune dosarul pentru autorizare/avizare în termen de 90 de zile de la data deschiderii punctului de lucru la Oficiul Registrului Comerţului”, sens în care recomandarea agenților DGPL Arad pentru toți agenții economici ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului este să respecte termenele prevăzute pentru intrarea în legalitate.

Recomandările redacției