poloPrezenţa în careul de aşi al Superligii Naţionale reprezintă deja o performanţă notabilă pentru poloiştii de la AMEFA. De aici, valurile erau oricum prea mari pentru arădeni, conştienţi că nu pot emite pretenţii în faţa a trei echipe mult mai puternice, atât din punct de vedere financiar cât şi sportiv. Iar adversara din semifinala de campio­nat, CSM Digi Oradea, este un adevărat fenomen în sportul românesc, dominând categoric, de ani buni, întrecerea internă. Semifinala a debutat în weekend, la Oradea, unde aşa cum era de anticipat, CSM şi-a trecut în cont două victorii clare în faţa celor de la AMEFA.
A fost 23-6 (9-1, 5-1, 3-3, 6-1) în primul joc, disputat sâmbătă, cu goluri arădene reuşite de Vancsik 2, Laza, Furj, Hălmăgean şi Szabadai. Ieri dimineaţă, tabela bazinului Ioan Alexandrescu din Oradea a indicat la final scorul de 19-3, pentru AMEFA punctând Kovacs, Furj şi Grama. Pe lângă marcatori, Cristian Cosma a mai contat pe Săcui, Roman, Băltean, Fericean, Iuhasz şi Gergelyfi. „Este o semifinală care trebuie jucată, pentru că numele învingătoarei se ştie deja. Dar pentru băieţi este o experienţă benefică şi meciuri în care pot creşte. Sperăm ca în meciul trei, ultimul din această serie, să jucăm mai bine. Vom mai juca pentru locul trei, cu învinsa dintre Steaua şi Dinamo, iar apoi ne aşteaptă turneul final al juniorilor”, a remarcat antrenorul arădenilor.
Semifinala CSM Oradea – AMEFA Arad se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, astfel că scorul general este 2-0. Foarte probabil, conturile vor fi încheiate sâmbătă, 27 aprilie, cu începere de la ora 11, când la Arad este programat meciul cu numărul 3. În cealaltă semifinală se înfruntă bucureştenele Dinamo şi Steaua, primele două meciuri fiind programate luni şi marţi.

Recomandările redacției