polo2111111Fără Laza şi Kovacs, indisponibili, AMEFA a obţinut în week-end, două victorii aşteptate dar în acelaşi timp importante în lupta pentru locul patru, ultimul ce duce în play-off-ul Superligii Naţionale de polo. În primul meci, disputat sâmbătă, în bazinul codaşei Politehnica Cluj, trupa pregătită de Cristian Cosma s-a impus cu 12-8 (3-3, 3-2, 1-2, 5-1), la capătul unui meci în care diferenţa s-a făcut în ultima repriză, câştigată net de arădeni. Pentru AMEFA au marcat: Vancsik 3, Grama 3, Furj 2, Iuhasz, Gergeylfi, Hălmăgean şi Băltean. În a doua dispută de pe Someş, desfăşurată duminică dimineaţă, echipa arădeană s-a impus ceva mai strâns, scor 9-7, prin golurile marcate de Vancsik 2, Furj 2, Grama, Hălmăgean, Iuhasz, Gergelyfi şi Szabadai.
Dubla cu Poli Cluj a contat pentru etapa a treia a returului Superligii, iar cele două victorii le-au adus arădenilor încă şase puncte în clasament. Runda din week-end a mai consemnat rezultatele: Rapid – Crişul Oradea 10-9 şi 7-5, Dinamo – Sportul 22-5 şi 16-6 şi Steaua – CSM Digi Oradea 6-7 şi 2-11. În clasament conduce detaşat campioana „en-titre”, CSM Digi Oradea, cu 60 de puncte, urmată la mare distanţă de Dinamo şi Steaua, ambele cu 48 de puncte. Pe patru se află Sportul, cu 27 de puncte, la trei lungimi distanţă de a 5-a clasată, AMEFA, care a totalizat 24 de puncte. În condiţiile în care Crişul Oradea şi Rapid sunt destul de departe, cu 16, respectiv 15 puncte, lupta pentru ultimul loc de play-off se va da între Sportul şi AMEFA, care se vor înfrunta în meciuri directe peste două etape, la Bucureşti.
Până atunci, echipa pregătită de Cristi Cosma trebuie să treacă runda viitoare de Crişul Oradea, într-o dublă programată pe 16 şi 17 februarie la Arad.
 (S.A.)

Recomandările redacției