poloAMEFA a făcut un pas mare în lupta pentru calificarea în play-off. Echipa arădeană şi-a asigurat locul patru la finele sezonului regulat al Superligii Naţionale chiar în prima zi a dublei cu Rapid.
În primul meci disputat sâmbătă, în bazinul Floreasca, Sportul Studenţesc a făcut doar egal, 5-5, cu ultima clasată, Poli Cluj, după ce oaspeţii au condus cu 4-1 şi 5-2, astfel că studenţii egalau la puncte AMEFA. Profitând de acest rezultat, poloiştii arădeni aveau nevoie doar de o victorie în dubla cu Rapid, aceasta urmând să vină dramatic, chiar la finalul primei partide. După o primă repriză echilibrată şi spectaculoasă, încheiată cu 3-3, la jumătatea înfruntării era 6-5 pentru AMEFA. Rapi­dul a întors însă rezultatul în actul trei, câştigat cu 3-1, astfel că înaintea ultimelor opt minute scorul era 8-7 în favoarea gazdelor. Cristian Cosma şi-a motivat echipa în ultima repriză, iar Gergelyfi şi Furj, cu un gol decisiv marcat în ultima secundă!, au stabilit scorul final, 9-8 în favoarea echipei arădene. De remarcat şi prestaţia portarului Săcui, care a închis poarta în ultima repriză, una în care şi apărarea a funcţionat perfect. Pentru AMEFA au marcat: Furj 3, Iuhasz 2, Băltean, Fericean, Grama şi Gergelyfi. Rapid a înscris prin Dobre 3, Dumitraşcu 2, Popa, Buică şi Samson.
Cu locul patru deja asigurat, AMEFA a făcut un meci mai bun ieri dimineață, când s-a impus cu 9-6, prin reuşitele lui Băltean 3, Gergelyfi 2, Kovacs 2, Hălmăgean şi Iuhasz. „Mă declar mulţumit de rezultate, nu neapărat de joc, pentru că am făcut un prim meci slab şi unul puţin mai bun astăzi. Important este că am terminat pe patru, dar faptul că jucăm mai multe meciuri acasă nu înseamnă că suntem favoriţi la calificarea în play-off. Va fi o luptă dură cu Sportul, dar până la baraj îl voi avea la dispoziţie şi pe Laza”, ne-a declarat Cristi Cosma.
Barajul cu Sportul, pe 6 aprilie
AMEFA a încheiat sezonul regulat pe locul patru, cu 38 de puncte, la trei distanţă de Sportul Studenţesc, care a învins şi ea ieri cu 14-7 pe Poli Cluj. AMEFA şi Sportul se vor înfrunta într-un baraj, în sistem cel mai bun din trei meciuri, pentru stabilirea echipei care va prinde ultimul loc de play-off. Datorită clasării mai bune după sezonul regulat, echipa pregătită de Cristian Cosma are avantajul bazinului propriu, prima partidă fiind programată pe 6 aprilie la Arad. Următorul meci va avea loc la Bucureşti, în bazinul Floreasca, iar decisivul, dacă va mai fi nevoie, se va disputa din nou, la Arad.
Iată lotul cu care AMEFA va încerca să bifeze în acest sezon o frumoasă performanţă, calificarea în careul de aşi al Superligii Naţionale: Săcui, Vancsik, Băltean, Furj, Fericean, Roman, Hălmăgean, Grama, Laza, Szabadai, Kovacs, Iuhasz şi Gergelyfi.

Recomandările redacției