Râul Săsar din judeţul Maramureş a fost poluat accidental, miercuri, cu ape de mină la ieşirea din oraşul Baia Sprie.

Din primele verificări întreprinse de specialişti s-a descoperit că pe tunelul Şuior-Cavnic la ieşirea din oraşul Baia Sprie, aparţinând Companiei Naţionale Miniere Remin Baia Mare, a fost înregistrată o creştere a debitelor apelor de mină, cu o culoare roşiatică.

Purtătorul de cuvânt al CSJU Maramureş, Dan Bucă, a declarat, miercuri seară, pentru AGERPRES că râul Săsar se află în parametri obişnuiţi de calitate, după analiza probelor de apă recoltate în urma unei poluări accidentale cu ape de mină.

„Între orele 13,10-18,00, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş a procedat la monitorizarea tronsonului râului Săsar, între zona de debuşare a tunelului Şuior-Cavnic-zona din amonte de municipiul Baia Mare. Nu au fost înregistrate evacuări de apă din tunel care să influenţeze coloristica apei râului Săsar. În urma analizelor probelor de apă recoltate s-a constatat că valorile indicatorilor fizico-chimici se încadrează în parametri de calitate obişnuiţi ai râului pe acest sector”, a spus Dan Bucă.

 

Recomandările redacției